Sāļās maizes standziņas

Šī vienkāršā recepte būs perfekta, lai pagatavotu nelielu porciju maizes standziņu. Garšas dažādībai, pievienojietgaršaugus vai sieru.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 30 sekundes
- Porcijas: 6
- Kalorijas: 72
Sastāvdaļas:
- Silts ūdens: 60 ml
- Sausais raugs: 1 tējkarote
- Medus: 1 tējkarote
- Sāls: 1/8 tējkarotes
- Olīveļļa: 1.5 tējkarotes
- Kviešu milti: 90 g
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 1 maizes standziņa (1/6 daļa kopējā pagatavotā pēc norādītajiem daudzumiem)
- Tauki: 1 g
- Piesātinātie tauki: 0 g
- Holesterīns: 0 mg
- Nātrijs: 40 mg
- Ogļhidrāti: 13 g
- Šķiedrvielas: 0 g
- Cukurs: 1 g
- Olbaltumvielas: 2 g
Pagatavošana:
- “Twister” traukā liet ūdeni, pievienot tam sauso raugu un medu, un pieturot blendera trauka vāku aktivizēt režīmu “Pulse” 2 reizes. Pēc tam uzgaidīt 5-10 minūtes, kamēr aktivizējas raugs.
- Pievienot atlikušās sasāvdaļas un pieturot blendera trauka vāku aktivizēt režīmu “Pulse” 6-8 reizes, kamēr iegūta viendabīga masa. Ja nepieciešams, tad maisīšanas laikā “Twister” trauka vāka lāpstiņas pagriezt pulksteņa rādītāja virzienā, lai noņemtu pielipušo mīklu no trauka malām.
- Ļaut mīklai uzrūgt tik ilgi, kamēr tā ir dubultojusies apjomā.
- Kad mīkla uzrūgusi, ieslēgt cepeškrāsni uz 230C ielikt tajā tukšu cepešpannu, lai tā uzkarst.
- Sadalīt mīklu 6 daļās un uz ieeļļotas un miltiem apkaisītas virsmas izrullēt katru gabaliņu garenā stienīša formā.
- Ja ir vēlēšanās, tad pirms cepšanas maizes stienīšus var apkaisīt ar garšaugiem vai sieru.
- Likt maizes stienīšus uz sakarstētās cepešpannas un cept aptuveni 6-10 minūtes, kamēr tie ir zeltaini brūni.
- Atdzesēt 3-5 minūtes pirms pasniegšanas.