Sāļās maizes standziņas

Šī vienkāršā recepte būs perfekta, lai pagatavotu nelielu porciju maizes standziņu. Garšas dažādībai, pievienojietgaršaugus vai sieru.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 30 sekundes
  • Porcijas: 6
  • Kalorijas: 72

Sastāvdaļas:

  • Silts ūdens: 60 ml
  • Sausais raugs: 1 tējkarote
  • Medus: 1 tējkarote
  • Sāls: 1/8 tējkarotes
  • Olīveļļa: 1.5 tējkarotes
  • Kviešu milti: 90 g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 1 maizes standziņa (1/6 daļa kopējā pagatavotā pēc norādītajiem daudzumiem)
  • Tauki: 1 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 mg
  • Nātrijs: 40 mg
  • Ogļhidrāti: 13 g
  • Šķiedrvielas: 0 g
  • Cukurs: 1 g
  • Olbaltumvielas: 2 g

Pagatavošana:

  1. “Twister” traukā liet ūdeni, pievienot tam sauso raugu un medu, un pieturot blendera trauka vāku aktivizēt režīmu “Pulse” 2 reizes. Pēc tam uzgaidīt 5-10 minūtes, kamēr aktivizējas raugs.
  2. Pievienot atlikušās sasāvdaļas un pieturot blendera trauka vāku aktivizēt režīmu “Pulse” 6-8 reizes, kamēr iegūta viendabīga masa. Ja nepieciešams, tad maisīšanas laikā “Twister” trauka vāka lāpstiņas pagriezt pulksteņa rādītāja virzienā, lai noņemtu pielipušo mīklu no trauka malām.
  3. Ļaut mīklai uzrūgt tik ilgi, kamēr tā ir dubultojusies apjomā.
  4. Kad mīkla uzrūgusi, ieslēgt cepeškrāsni uz 230C ielikt tajā tukšu cepešpannu, lai tā uzkarst.
  5. Sadalīt mīklu 6 daļās un uz ieeļļotas un miltiem apkaisītas virsmas izrullēt katru gabaliņu garenā stienīša formā.
  6. Ja ir vēlēšanās, tad pirms cepšanas maizes stienīšus var apkaisīt ar garšaugiem vai sieru.
  7. Likt maizes stienīšus uz sakarstētās cepešpannas un cept aptuveni 6-10 minūtes, kamēr tie ir zeltaini brūni.
  8. Atdzesēt 3-5 minūtes pirms pasniegšanas.