Zaļais humuss ar ceptiem ziedkāpostiem

Vakariņās kaut kas īpašs un neparastāks?  
Pārsteidziet sevi ar šo garšu kombināciju. Zīdains un ar zaļumiem bagātināts humuss ar kraukšķīgiem ceptiem ziedkāpostiem.  

Cepti ziedkāposti: 

  • 1 vesels žiedkāposts
  • 1 ēdamkarote kūpinātas paprikas
  • 1 ēdamkarote ķiploku pulvera
  • 1 ēdamkarote sīpolu pulvera
  • 2 tējkarotes čili pārslu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas 
     

Zaļais humuss: 

  • 2 x 400 g zaļo pupiņu
  • 50 g spinātu
  • 20 g svaiga bazilika
  • 20 g svaiga koriandra
  • 2 tējkarotes ķiploku pulvera
  • 30 g parmezāna
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
  • nedaudz ūdens vai piena
  • sāls un pipari 
     

Pagatavošana ar Blendtec blenderi: 

  1. Ziedkāpostu notīra un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Pievieno olīveļļu un garšaugus ziedkāposta gabaliņiem un pēc tam cepiet 200°C 25-30 minūtes.
  3. Visas zaļās humusa sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā, ja nepieciešams, pievieno ūdeni vai pienu.
  4. Uz šķīvja izklāj humusu, virsū liek ceptu ziedkāpostu un dekorē pēc vēlēšanās.