Zaļais humuss ar ceptiem ziedkāpostiem

Vakariņās kaut kas īpašs un neparastāks?
Pārsteidziet sevi ar šo garšu kombināciju. Zīdains un ar zaļumiem bagātināts humuss ar kraukšķīgiem ceptiem ziedkāpostiem.
Cepti ziedkāposti:
- 1 vesels žiedkāposts
- 1 ēdamkarote kūpinātas paprikas
- 1 ēdamkarote ķiploku pulvera
- 1 ēdamkarote sīpolu pulvera
- 2 tējkarotes čili pārslu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
Zaļais humuss:
- 2 x 400 g zaļo pupiņu
- 50 g spinātu
- 20 g svaiga bazilika
- 20 g svaiga koriandra
- 2 tējkarotes ķiploku pulvera
- 30 g parmezāna
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
- nedaudz ūdens vai piena
- sāls un pipari
Pagatavošana ar Blendtec blenderi:
- Ziedkāpostu notīra un sagriež mazos gabaliņos.
- Pievieno olīveļļu un garšaugus ziedkāposta gabaliņiem un pēc tam cepiet 200°C 25-30 minūtes.
- Visas zaļās humusa sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā, ja nepieciešams, pievieno ūdeni vai pienu.
- Uz šķīvja izklāj humusu, virsū liek ceptu ziedkāpostu un dekorē pēc vēlēšanās.