Veselīgā sula svaigēdājiem

Šīs sulas recepte ir aizgūta no Christiann Koepke (christiannkoepke.com) un tā satur daudz dzelzs, vitamīnu C, kāliju, anti-oksidantus, kā arī šī sula ir lielisks pretiekaisuma līdzeklis un satur daudz citu uzturvielu, kas palīdz būt veselam un spēcīgam.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1 minūte
  • Porcijas: 2
  • Kalorijas: 130

Sastāvdaļas:

  • Dzeramais ūdens: 360 ml
  • Fenhelis: ¼ daļa saknes
  • Citronu sula: 1 ēdamkarote
  • Ābolu sidra etiķis: 2 ēdamkarotes
  • Bietes (vēlams bioloģiskas izcelsmes): 2 gab.
  • Burkāni (vēlams bioloģiskas izcelsmes): 3 gab.
  • Ābols: 1 gab. (sagriezts gabaliņos)

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 360 ml
  • Tauki: 0 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 g
  • Nātrijs: 140 mg
  • Ogļhidrāti: 32 g
  • Šķiedrvielas: 8 g
  • Cukurs: 21 g
  • Olbaltumvielas: 3 g

Pagatavošana:

  1. Ievietot visas sastāvdaļas “FourSide” vai “WildSide+” traukā tādā secībā, kā rakstīts sastāvdaļu sarakstā un uzlikt blenderim vāku.
  2. Aktivizēt režīmu “Whole Juice” vai kult ar vidēju ātrumu 50-60 sekundes.
  3. Ja ir vēlme pēc sulas bez biezumiem, tad to var izkāst caur virtuves sietu, bet tas var mazināt sulas uzturvērtību.
  4. Jo ātrāk pēc pagatavošanas sula tiks pasniegta, jo vairāk vērtīgo uzturvielu tajā būs. Uzglabāt ledusskapī maksimums 5 dienas.

! Lai pasargātu sulu no oksidēšanās jeb uzturvielu zaudēšanas, ieteicams sulu uzglabāt pudelēs pa 1 porcijai un uzpildīt tās līdz maksimumam, lai pudelē nebūtu gaisa.