Uzkoda – sāļā siera kūka

Pasniegta kopā ar svaigiem dārzeņiem, šī sāļā siera kūka būs izcila uzkoda.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 5 stundas, 15 minūtes
  • Porcijas: 20
  • Kalorijas: 140

Sastāvdaļas:

  • Sviests: 1 ēdamkarote
  • Pilngraudu kviešu maize: 1 liela šķēle (grauzdēta un sagriezta gabaliņos)
  • Ola: 1 gab.
  • Olu baltums: 3 gab.
  • Svaigais siers: 110 g
  • Artišoki: 170 g
  • Neliela buntīte sīpolloku
  • 1 daiviņa ķiploka
  • Siers “Feta”: 100 g
  • Kaltēts oregano (raudene): ½ ēdamkarote
  • Kaltēts baziliks: ½ ēdamkarote

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 1 škēle (1/20 no kūkas)
  • Tauki: 12 g
  • Piesātinātie tauki: 6 g
  • Holesterīns: 50 mg
  • Nātrijs: 280 mg
  • Ogļhidrāti: 4 g
  • Šķiedrvielas: 0 g
  • Cukurs: 2 g
  • Olbaltumvielas: 7 g

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 160C grādiem.
  2. Likt“WildSide+” traukā sviestu un maizi. Uzlikt traukam vāku un aktivizēt režīmu “Pulse” 4-6 reizes, līdzizveidojusies viegli graudainas tekstūras masa. Šo masu likt uz 20-22 cm lielas pannas ar noņemamajām malām.
  3. “WildSide+” traukā likt olu, olu baltumus, svaigo sieru un aktivizēt režīmu “Pulse” 4-6 reizes.
  4. Tajā pašā klāt traukā pievienot artišokus, sīpollokus, ķiploku, sieru “Feta”, oregano, baziliku un aktivizēt režīmu “Pulse” 3-5 reizes.
  5. Liet sakulto masu pannā, kurā ieklāts cepampapīrs un cept cepeškrāsnī 35 minūtes, līdzkūkas vidus ir ieguvis stingru konsistenci.
  6. Izņemt no cepeškrāsns, atsedzēt līdz istabas temperatūrai, tad pārklāt ar pārtikas plēvi un atdzesēt ledusskapī vismaz 4 stundas pirms pasniegšanas.