Uzkoda – sāļā siera kūka

Pasniegta kopā ar svaigiem dārzeņiem, šī sāļā siera kūka būs izcila uzkoda.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 5 stundas, 15 minūtes
- Porcijas: 20
- Kalorijas: 140
Sastāvdaļas:
- Sviests: 1 ēdamkarote
- Pilngraudu kviešu maize: 1 liela šķēle (grauzdēta un sagriezta gabaliņos)
- Ola: 1 gab.
- Olu baltums: 3 gab.
- Svaigais siers: 110 g
- Artišoki: 170 g
- Neliela buntīte sīpolloku
- 1 daiviņa ķiploka
- Siers “Feta”: 100 g
- Kaltēts oregano (raudene): ½ ēdamkarote
- Kaltēts baziliks: ½ ēdamkarote
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 1 škēle (1/20 no kūkas)
- Tauki: 12 g
- Piesātinātie tauki: 6 g
- Holesterīns: 50 mg
- Nātrijs: 280 mg
- Ogļhidrāti: 4 g
- Šķiedrvielas: 0 g
- Cukurs: 2 g
- Olbaltumvielas: 7 g
Pagatavošana:
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz 160C grādiem.
- Likt“WildSide+” traukā sviestu un maizi. Uzlikt traukam vāku un aktivizēt režīmu “Pulse” 4-6 reizes, līdzizveidojusies viegli graudainas tekstūras masa. Šo masu likt uz 20-22 cm lielas pannas ar noņemamajām malām.
- “WildSide+” traukā likt olu, olu baltumus, svaigo sieru un aktivizēt režīmu “Pulse” 4-6 reizes.
- Tajā pašā klāt traukā pievienot artišokus, sīpollokus, ķiploku, sieru “Feta”, oregano, baziliku un aktivizēt režīmu “Pulse” 3-5 reizes.
- Liet sakulto masu pannā, kurā ieklāts cepampapīrs un cept cepeškrāsnī 35 minūtes, līdzkūkas vidus ir ieguvis stingru konsistenci.
- Izņemt no cepeškrāsns, atsedzēt līdz istabas temperatūrai, tad pārklāt ar pārtikas plēvi un atdzesēt ledusskapī vismaz 4 stundas pirms pasniegšanas.