Tomatillo jeb Meksikas fizāļa mērce

Meksikā ļoti iecienīta mērce ar zemu kaloriju saturu. Pievienojietto salātiem, grillētai vistas gaļai, melnajām pupiņām, rīsu un dārzeņu ēdieniem.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 30 sekundes
  • Porcijas: 19
  • Kalorijas: 20

Sastāvdaļas:

  • Grieķu jogurts bez piedevām: 220 ml
  • Vājpiens: 120 ml
  • Halapenjo pipars: 1 gab. (ar izņemtām sēklām)
  • Svaigs koriandrs: 20 g
  • Ķiploki: 2 daiviņas
  • Avokado: ½
  • Malti melnie pipari: ¼ tējkarote
  • Sāls: ½ tējkarote
  • Kaltēti pētersīļi: 2 tējkarotes
  • Kaltētas dilles: ½ tējkarote
  • Šķipsniņa paprikas pulvera
  • Baltvīna etiķis: 1 ēdamkarote
  • Mērce “Worcestershire”: ½ tējkarote
  • Tomatillo jeb Meksikas fizālis: 1 gab.

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 2 ēdamkarotes
  • Tauki: 1 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 mg
  • Nātrijs: 70 mg
  • Ogļhidrāti: 2 g
  • Šķiedrvielas: 0 g
  • Cukurs: 1 g
  • Olbaltumvielas: 2 g

Pagatavošana:

  1. Ievietot visas sastāvdaļas “FourSide” vai “WildSide+” traukā un uzlikt vāku.
  2. Aktivizēt režīmu “Dressings” vai kult ar vidēju ātrumu 30 sekundes.
  3. Uzglabāt ledusskapī hermētiski noslēgtā traukā maksimums 5 dienas.