Šokolādes-cukini kūka

Kūka, kas garšos visiem šokolādes cienītājiem! Šī recepte ir pierādījums tam, ka cukini garšo labi ne tikai sāļajos ēdienos.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 45 sekundes
  • Porcijas: 20
  • Kalorijas: 220

Sastāvdaļas:

  • Mīksts sviests: 100g
  • Olas: 2 gab.
  • Vaniļas ekstrakts: 1 tējkarote
  • Vājpiens: 120ml
  • Cukini: 2 gab. (nomizoti un sagriezti gabalos)
  • Kviešu milti: 330g
  • Malts kanēlis: ½ tējkarote
  • Sāls: 1 tējkarote
  • Soda: 1 tējkarote
  • Cepamais pulveris: 1 tējkarote
  • Brūnais cukurs: 50g
  • Valrieksti: 90g
  • Šokolādes gabaliņi: 90g
  • Grieķu jogurts vai bezpiedevu jogurts: 120ml
  • Kakao pulveris: 60g
  • Baltais cukurs: 200g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 1 šķēle (1/20 no kūkas, ko var pagatavot no norādītā sastāvdaļu daudzuma)
  • Tauki: 10 g
  • Piesātinātie tauki: 4 g
  • Holesterīns: 30 mg
  • Nātrijs: 240 mg
  • Ogļhidrāti: 30 g
  • Šķiedrvielas: 1 g
  • Cukurs: 16 g
  • Olbaltumvielas: 4 g

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem.
  2. Likt sviestu, jogurtu, balto cukuru, olas, vaniļas ekstraktu, pienu un cukini “WildSide+” traukā un aktivizēt režīmu “Batters”.
  3. Pievienot miltus, kakao pulveri, kanēli, sāli, sodu un cepamo pulveri – tad spiest pogu “Pulse” 8-10 reizes vai tik ilgi, līdz mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci.
  4. Liet mīklu 20x30cm lielā cepešpannā.
  5. Lai pagatavotu kūkai kraukšķīgo garoziņu, brūno cukuru un valriekstus liek “WildSide+” traukā un aktivizē režīmu “Pulse” 8-10 reizes.
  6. Samaltos riekstus ar cukuru, kā arī šokolādes gabaliņus uzbērt uz kūkas un cept to cepeškrāsnī 40-45 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas atdzesēt istabas temperatūrā.

! Ja Jūsu blenderim nav režīma “Batters”, tad tā vietā maisiet mīklu ar vidēju ātrumu (ātrums nr.4) aptuveni 30 sekundes. Ja vēlaties kūkas mīklu pagatavot “FourSide” traukā, tad tas var aizņemt nedaudz vairāk laika, tādēļ šajā gadījumā sagrieziet cukini mazākos gabaliņos.