Saldo kartupeļu-bekona zupa

Šī recepte aizgūta no Michelle Smith (thewholesmiths.com). Čili un kūpināta paprika ir pefekti piemērotas garšvielas saldajiem kartupeļiem.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1 minūte, 30 sekundes
- Porcijas: 12
- Kalorijas: 120
Sastāvdaļas:
- Saldais kartupelis vai jamss: 3 gab.
- Ķiploks: 4 daiviņas
- Kūpinātas paprikas pulveris: 1.5 ēdamkarote
- Čili pulveris: 2 ēdamkarotes
- Vistas buljons: 1.5 l
- Malti melnie pipari: 1/2 tējkarote
- Olīveļļa: 2 ēdamkarotes
- Sviests: 50 g
- Kļavu sīrups: ½ tējkarote
- Sīpols: 1 gab.
- Bekons: 8 šķēles
- Sāls: 1.5 tējkarote
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 180 ml
- Tauki: 9 g
- Piesātinātie tauki: 3 g
- Holesterīns: 15 mg
- Nātrijs: 930 mg
- Ogļhidrāti: 10 g
- Šķiedrvielas: 2 g
- Cukurs: 3 g
- Olbaltumvielas: 2 g
Pagatavošana:
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz 200C grādiem.
- Nomizot saldos kartupeļus un sagriezt nelielos gabaliņos. Uzlikt kartupeļus uz cepampannas tā, lai tie būtu vienā kārtā un nepārklātos. Ja nepieciešams, izmantot divas cepampannas. Pārbērt kartupeļus ar 1 ēdamkaroti čili pulvera, 1 ēdamkaroti paprikas pulvera un kārtīgi samaisīt.
- Sagriezt gabaliņos sīpolu un likt to uz atsevišķas cepampannas, pievienot ķiplokus un rūpīgi samaisīt tos ar olīveļļu.
- Cept visu 200Cgrādos 30 minūtes.
- Sagriezt bekonu mazos gabaliņos un sacept pannā, līdz bekons kļuvis zeltaini brūns un kraukšķīgs. Pēc tam novietot to uz papīra salvetes, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām.
- Kad dārzeņi cepušies 30 minūtes, apmaisīt tos un cept vēl 20 minūtes.
- “WildSide+” vai “FourSide” traukā liet 500ml buljonu, pievienot krāsnī izceptos dārzeņus un aktivizēt režīmu “Soup”, “Hot”, “90” vai kult ar ātru režīmu 90 sekundes.
- Liet iegūto masu katlā, klāt pievienojot atlikušo daudzumu buljona un vārīt uz lēnas uguns 10 minūtes.
- Kad zupa vārījusies 10 minūtes, pievienot bekona gabaliņus.
- Katru zupas porciju pasniedz tai pievienojot uz pannas izkausētu sviestu, kam klāt pievienota ½ ēdamkarote kūpinātas paprikas pulvera, 1 ēdamkarote čili pulvera un kļavu sīrups.