Riekstu un šokolādes krēms “Nutella”

Ja esat šokolādes cienītājs, tad šī recepte ir domāta Jums! Krēmu var pasniegt ar svaigām ogām, izmantot kā pildījumu pankūkām, uzsmērēt uz savas iecienītākās maizes vai vienkārši baudīt vienu pašu.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 4 minūtes, 10 sekundes
  • Porcijas: 16
  • Kalorijas: 190

Sastāvdaļas:

  • Izkausēta kokosriekstu eļļa: 120 ml
  • Vaniļas ekstrakts: 1 ēdamkarote
  • Pūdercukurs: 240 g
  • Grauzdēti lazdu rieksti: 480 g
  • Kakao pulveris: 120 g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 2 ēdamkarotēm
  • Tauki: 13 g
  • Piesātinātie tauki: 4 g
  • Holesterīns: 0 g
  • Nātrijs: 0 g
  • Ogļhidrāti: 12 g
  • Šķiedrvielas: 2 g
  • Cukurs: 10 g
  • Olbaltumvielas: 2 g

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem. Iebērt lazdu riekstus cepampannā un grauzdēt cepeškrāsnī 8-10 minūtes. Lai rieksti apgrauzdētos vienmērīgi, tad grauzdēšanas laikā tos vismaz vienu reizi nepieciešams apmaisīt. Lai riekstiem noņemtu mizu, tie jāietin tīrā virtuves dvielī un miza ar dvieli jānoberž nost.
  2. Pēc tam liktkokosriekstu eļļu un nolobītosriekstus “FourSide” vai “WildSide+” blenderatraukā un uzlikt vāku. Malt riekstusar lēnu ātrumu 15 sekundes, tad palielināt ātrumu uz ļoti ātru un kult 35 sekundes. Apstādināt blenderi, kad kulšanas laiks sasniedzis 50 sekundes.
  3. Kad blenderis izslēgts, noņemt vāku un samaisīt kokosriekstu eļļas un riekstu maisu, virzienā uz trauka vidu.
  4. Uzliktatpakaļ vāku un kult ar vidēju ātrumu vēl 50 sekundes. Kad blenderis izslēgts, vēlreiz noņemt vāku un samaisīt kokosriekstu eļļas un riekstu maisu, virzienā uz trauka vidu. Atkārtot šo procesu vēl 2 reizes.
  5. Pēc tam pievienot kakao pulveri, vaniļas ekstraktu, pūdercukuru un kult vēl50 sekundes ar vidēju ātrumu.
  6. Gatavais krēms uzglabājams ledusskapī, cieši noslēgtā traukā aptuveni 4-5 nedēļas. Vislabāk garšos pasniegts istabas temperatūrā.

! Ja krēmu gatavo “Twister” traukā, tad produktu daudzumi jāsamazina uz pusi.