Puķkāpostu-karija krēmzupa

Šī vieglā un krēmīgā zupa būs lieliska uzkoda vai viegla maltīte. Tā kā pagatavošanai izmantots tiek Blendtecreceptes buljons, kas nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus, tad šī zupa piemērota arī vegāniem.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 35 minūtes
- Porcijas: 5
- Kalorijas: 100
Sastāvdaļas:
- Puķkāposts: 1 gab.
- Karija pulveris: 1.5 tējkarote
- Blendtecbuljons vai jebkurš cits sausais buljons (recepte šeit – https://www.blendtec.com/blogs/recipes/herbed-vegetable-broth-powder): 2 tējkarotes
- Sāls: 1 tējkarote
- Olīveļļa: 2 ēdamkarotes
- Sīpols: 1 gab. (sagriezts gabalos)
- Ūdens: 720 ml
- Svaigi pētersīļi: 1 ēdamkarote
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 360 ml
- Tauki: 6 g
- Piesātinātie tauki: 1 g
- Holesterīns: 0 mg
- Nātrijs: 650 mg
- Ogļhidrāti: 12 g
- Šķiedrvielas: 4 g
- Cukurs: 5 g
- Olbaltumvielas: 4 g
Pagatavošana:
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz 220C grādiem un 25 minūtes cept puķkāpostu un sīpolu, kas apmaisīti eļļā, sālī un karija pulverī.
- “WildSide+” traukā liet ūdeni, pievienot buljonu, apmēram 2/3 puķkāposta un 2/3 sīpolu. Uzlikt vāku un aktivizēt režīmu “Speed Up” (ātrums nr.6). Kult tik ilgi, līdz iegūta vienmērīga konsistence.
- Pasniedzot zupu, pievienot katrā porcijā mazliet atlikušā puķkāposta, sīpola un pārkaisīt ar pētersīļiem.