Picas mīkla
Ja vēlaties pagatavot picu mājās pats, pamēģiniet šo picas mīklas recepti, kas labi garšos gan sāļā, gan saldā veidā.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 25 minūtes
- Porcijas: 1
- Kalorijas: 430
Sastāvdaļas:
- Sausais raugs: 1 tējkarote
- Kviešu milti: 110g
- Medus: 1 tējkarote
- Sāls: 1/8 tējkarote
- Olīveļļa: 1.5 tējkarote
- Silts ūdens: 60ml
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 1 pica (viss, ko var pagatavot no receptē norādītā sastāvdaļu daudzuma)
- Tauki: 8 g
- Piesātinātie tauki: 0 g
- Holesterīns: 0 mg
- Nātrijs: 300 mg
- Ogļhidrāti: 79 g
- Šķiedrvielas: 3 g
- Cukurs: 6g
- Olbaltumvielas: 11 g
Pagatavošana:
- “Twister” traukā liet ūdeni, pievienot raugu un ūdeni. Uzlikt vāku un ar vienu roku to pieturot, aktivizēt režīmu “Pulse” 2 reizes. Atstāt uz 5-10 minūtēm, lai raugs aktivizējas.
- Pievienot sāli, olīveļļu un miltus. Pieturot vāku, piespiest pogu “Pulse” 6-8 reizes. Ja mīkla pielīp pie blendera trauka malām, to var noņemt pagriežot “Twister” trauka vāku pulksteņrādītāja virzienā.
- Raudzēt mīklu, līdz tā dubultojusies izmērā.
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz 230C grādiem un paralēli uzsildīt arī tukšu cepampannu.
- Kad mīkla uzrūgusi, izrullēt to uz ieeļotas un ar miltiem apkaisītas virtuves darba virsmas. Uzlikt izrullēto mīklu uz plāna virtuves dēlīša vai spēciālās picu paplātes.
- Papildināt picu ar savu iecienītāko mērci, sieru vai jebkurām citām piedevām pēc izvēles.
- Uzmanīgi pārvietot picu no dēlīša/paplātes uz sakarsēto cepampannu un cept 6-8 minūtes, līdz picas garoziņa kļuvusi zeltaini brūna.
- Pirms pasniegšanas pāris 3-5 minūtes atdzesēt istabas temperatūrā.
! Ja vēlaties picas mīklu pagatavot “WildSide+” traukā, gatavojiet to pēc šīs receptes: : http://www.blendtec.com/blog/pizza-dough-video-recipe/