Picas mīkla

Ja vēlaties pagatavot picu mājās pats, pamēģiniet šo picas mīklas recepti, kas labi garšos gan sāļā, gan saldā veidā.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 25 minūtes
  • Porcijas: 1
  • Kalorijas: 430

Sastāvdaļas:

  • Sausais raugs: 1 tējkarote
  • Kviešu milti: 110g
  • Medus: 1 tējkarote
  • Sāls: 1/8 tējkarote
  • Olīveļļa: 1.5 tējkarote
  • Silts ūdens: 60ml

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 1 pica (viss, ko var pagatavot no receptē norādītā sastāvdaļu daudzuma)
  • Tauki: 8 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 mg
  • Nātrijs: 300 mg
  • Ogļhidrāti: 79 g
  • Šķiedrvielas: 3 g
  • Cukurs: 6g
  • Olbaltumvielas: 11 g

Pagatavošana:

  1. “Twister” traukā liet ūdeni, pievienot raugu un ūdeni. Uzlikt vāku un ar vienu roku to pieturot, aktivizēt režīmu “Pulse” 2 reizes. Atstāt uz 5-10 minūtēm, lai raugs aktivizējas.
  2. Pievienot sāli, olīveļļu un miltus. Pieturot vāku, piespiest pogu “Pulse” 6-8 reizes. Ja mīkla pielīp pie blendera trauka malām, to var noņemt pagriežot “Twister” trauka vāku pulksteņrādītāja virzienā.
  3. Raudzēt mīklu, līdz tā dubultojusies izmērā.
  4. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 230C grādiem un paralēli uzsildīt arī tukšu cepampannu.
  5. Kad mīkla uzrūgusi, izrullēt to uz ieeļotas un ar miltiem apkaisītas virtuves darba virsmas. Uzlikt izrullēto mīklu uz plāna virtuves dēlīša vai spēciālās picu paplātes.
  6. Papildināt picu ar savu iecienītāko mērci, sieru vai jebkurām citām piedevām pēc izvēles.
  7. Uzmanīgi pārvietot picu no dēlīša/paplātes uz sakarsēto cepampannu un cept 6-8 minūtes, līdz picas garoziņa kļuvusi zeltaini brūna.
  8. Pirms pasniegšanas pāris 3-5 minūtes atdzesēt istabas temperatūrā.

! Ja vēlaties picas mīklu pagatavot “WildSide+” traukā, gatavojiet to pēc šīs receptes: : http://www.blendtec.com/blog/pizza-dough-video-recipe/