Pastēte

Pastēte

Pastēte ir brīnišķīgi garšīga sviestmaižu delikatese, lai bagātinātu jūsu galdu. Ar Blendtec blendera palīdzību to ir ļoti vienkārši pagatavot mājas apstākļos! Tiem, kas dod priekšroku pikantākai garšai, pastēti iesakām gatavot ar liellopu aknām un sarkanvīnu. Taču, ja vēlies pastēti ar maigāku garšu, izvēlies broileru aknas un baltvīnu.

Jums būs nepieciešams:

  • 500g liellopu aknas
  • 2 burkāni
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 1 sarkanais sīpols
  • Margarīns cepšanai un pastētes krēmīgumam
  • 1-2 glāzes sarkanvīna
  • 50 ml konjaka
  • Sāls un pipari

Pagatavošana:

  1. Ķiploku, sīpolu un burkānu sagrieziet 0,5-1 cm lielos gabaliņos.
  2. Ar margarīnu ieziestā pannā uz vidējas uguns apcepiet sasmalcinātos dārzeņus.
  3. Paaugstiniet temperatūru un dažas minūtes apcepiet liellopa aknas starp dārzeņiem, pievienojiet sāli un piparus.
  4. Pagrieziet temperatūru atpakaļ uz vidējas uguns, pievienojiet sarkanvīnu un ļaujiet sautēties, līdz dārzeņi ir mīksti.
  5. Ievienojiet visas sastāvdaļas no pannas un konjaku FourSide vai WildSide+ krūzē. Ja vēlaties, pievienojiet margarīnu, lai iegūtu papildu krēmīgumu.
  6. Izvēlnē izvēlieties “Mērces” vai blendējiet ar mazāku ātrumu par vidēju (ātrums 3) 30 sekundes.
  7. Ļaujiet pastētei pilnībā atdzist un uzglabājiet to svaigu ledusskapī 2-3 nedēļas vai saldētavā līdz 2 mēnešiem.