Mandeļu piens

Mandeļu piens garšos lieliski kopā ar sausajām brokastīm un musli, kā arī to var izmantot kā piena alternatīvu gan saldo, gan sāļo ēdienu pagatavošanai. Mandelēm ir sārmains PH līmenis un tās satur daudz E vitamīna.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1 minūte
  • Porcijas: 4
  • Kalorijas: 60

Sastāvdaļas:

  • Agaves sīrups: 2 ēdamkarotes
  • Mandeles: 240 g (12h mērcētas ūdenī un pēc tam noskalotas)
  • Sāls: 1/8 tējkarotes
  • Vaniļas ekstrakts: 1 tējkarote (var izmantot arī svaigu vaniļu no pāksts)
  • Ūdens: 960ml

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 240 ml
  • Tauki: 2 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 g
  • Nātrijs: 150 mg
  • Ogļhidrāti: 8 g
  • Šķiedrvielas: 1 g
  • Cukurs: 7 g
  • Olbaltumvielas: 1 g

Pagatavošana:

  1. Lietūdeni unbērtmandeles “FourSide” vai “WildSide+” traukā tādā secībā, kā rakstīts receptes sastāvdaļu sarakstā un uzlikt vāku.
  2. Izvēlēties režīmu “Whole Juice” vai maltar vidējuātrumu 50-60 sekundes.
  3. Izkāst pienu caur tīru marli, lai atdalītu samaltos mandeļu gabaliņus no šķidruma.
  4. Izskalot blendera trauku un ieliet mandeļu pienu atpakaļ tajā, pēc tam pievienot visas atlikušās sastāvdaļas un uzlikt blendera traukam vāku.
  5. Izvēlēties režīmu “Pulse” un iedarbināt to 3-5 reizes, lai samaisītu pienu viendabīgā konsistencē.
  6. Pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas vai uzglabāt ledusskapī līdz pat 3 dienām.

 

! Uzturvērtība var mainīties atkarībā no tā, cik daudz samaltā mandeļu mīkstuma atdalīsiet no šķidruma kāšanas laikā.

! Samalto mandeļu mīkstumu neizmetiet, bet saglabājietun izžāvējiet, lai pēc tam to izmantotu dažādās citas receptēs – vegāniskajā ogu kokteilī, mandeļu humusa, mandeļu cepumu pagatavošanai, un pat mandeļu sejas maskas pagatavošanai.