Krēmīgā spinātu mērce

Noderēs kā sāļā uzkoda un padarīs jebkuru dārzeņu ēdienu garšīgāku. Izmēģiniet!

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1minūte, 30 sekundes
  • Porcijas: 7
  • Kalorijas: 100

Sastāvdaļas:

  • Olīveļļa: 2 tējkarotes
  • Ķiploks: 1 daiviņa
  • Spināti: 120 g
  • Čili pipars: ½ tējkarote
  • Vājpiena biezpiens: 225 g
  • Svaigas siers: 120 g
  • Parmezāna siers: 25 g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 60 g
  • Tauki: 6 g
  • Piesātinātie tauki: 3 g
  • Holesterīns: 15 mg
  • Nātrijs: 260 mg
  • Ogļhidrāti: 3 g
  • Šķiedrvielas: 0 g
  • Cukurs: 1 g
  • Olbaltumvielas: 74 g

Pagatavošana:

  1. Pannā sautēt ķiploku, spinātus un čili piparu, līdz spināti krietni samazinājušies apjomā un kļuvuši ļoti mīksti.
  2. “FourSide” traukā likt biezpienu un svaigo sieru – pēc tam izvēlēties režīmu “Dips”.
  3. Tad traukā pievienot arī Parmezāna sieru un sautētos spinātus, ķiploku un čili. Izvēlēties režīmu “Pulse” un aktivizēt to 4-6 reizes (ne vairāk).
  4. Var pasniegt gan uzreiz pēc pagatavošanas, gan uzglabāk ledusskapī.