Krāsnī ceptu burkānu-ābolu krēmzupa

Zupa, kas īpaši labi piemērota vēsiem rudens vakariem, jo pagatavot to varēsiet no sezonāliem produktiem.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1 minūte, 30 sekundes
  • Porcijas: 3
  • Kalorijas: 40

Sastāvdaļas:

  • Burkāni: 6 gab. (nomizoti un sagriezti gabalos)
  • Sīpols: ½ (sagriezts gabalos)
  • Ābols: 1 gab. (nomizots un sagriezts gabalos)
  • Olīveļļa: 1 ēdamkarote
  • Dārzeņu buljons: 500 ml
  • Kaltēts timiāns: 1 tējkarote
  • Malti melnie pipari: ¼ tējkarote
  • Sāls: ¼ tējkarote
  • Seleriju sēklas: ¼ tējkarote

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 240 ml
  • Tauki: 5 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 mg
  • Nātrijs: 900 mg
  • Ogļhidrāti: 24 g
  • Šķiedrvielas: 5 g
  • Cukurs: 14 g
  • Olbaltumvielas: 1 g

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 220C.
  2. Likt burkānus, sīpolus un ābolus uz 20×30 cm lielas cepampannasun pārliet ar olīveļļu.
  3. Cept 30 minūtes ik pa laikam apmaisot.
  4. Likt visas sastāvdaļas jebkurā blendera traukā un uzlikt vāku.
  5. Aktivizēt režīmu “Soup” vai kult ar ātru režīmu 90-180 sekundes.

!  Ja vēlaties zupu pagatvot nedaudz pikantu, pievienojiet ¼ tējkaroti malta ingvera.