Kokosriekstu piens

Neko nevar salīdzināt ar garšu, kāda piemīt svaigi pagatavotam kokosriekstu pienam.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 30 minūtes
  • Porcijas: 4
  • Kalorijas: 80

Sastāvdaļas:

  • Kokosrieksts: 1 gab.
  • Ūdens: 960 ml

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 240 ml
  • Tauki: 5 g
  • Piesātinātie tauki: 5 g
  • Holesterīns: 0 g
  • Nātrijs: 15 mg
  • Ogļhidrāti: 7 g
  • Šķiedrvielas: 1 g
  • Cukurs: 6 g
  • Olbaltumvielas: 1 g

Pagatavošana:

  1. Ar nazi nedaudz iegriezt kokosriekstā tur, kur redzama maza iedobīte – pa šo vietu nepieciešams iztecināt ārā kokosriekstu ūdeni.
  2. Saglabātkokosriekstu ūdeni, lai vēlāk izmantotu to kokteiļu pagatavošanā vai sablenderētu to kopā ar kokosrieksta mīkstumu.
  3. Pieturot kokosriekstu ar vienu roku, ar otru roku izmantojot virtuves āmuru vai naža neaso galu, uzmanīgi uzsist pa kokosrieksta abu pušu savienojuma vietu, līdzkokosrieksts sadalās uz pusēm.
  4. Lai atdalītu kokosrieksta mīkstumu no mizas, izmērcēt kokosriekstu 5-10 minūtes ūdenī un ieliekot nazi starp mīkstumu un mizu, atdalīt tos.
  5. Noskalot kokosrieksta mīkstumu ar ūdeni.
  6. Ieliet 960 ml ūdens un ielikt pusi no kokosrieksta mīkstuma “FourSide” vai “WildSide+” traukā, uzlikt vāku un izvēlēties režīmu “Whole Juice”.
  7. Izkāst samalto kokosriekstu caur sietiņu un marli, beigās marli satverot aiz malām un ar rokām izspiežot no nokāstā kokosrieksta mīkstuma tik daudz šķidruma, cik maksimāli iespējams.
  8. Šo pašu procesu atkārtot ar otru kokosrieksta pusi.

 

! Lai iegūtu šķidrāku piena konsistenci, pievienojiet mazliet vairāk ūdens. Lai iegūtu biezāku konsistenci – izmantojiet mazāk ūdens vai uzvāriet pienu pēc nokāšanas. Šis kokosriekstu piens uzglabājas svaigs ledusskapī aptuveni 2 dienas. Tā kā tas nesatur emulgatorus (piemēram, guāra sveķus) – ar laiku kokosrieksta mīkstums atdalīsies no šķidruma, tādēļ pirms pasniegšanas to būs nepieciešams blenderī samaisīt vēlreiz.

! Uzturvērtība var mainīties atkarībā no izmantotā ūdens daudzuma. Vidēji 60 ml šī piena satur 100 kalorijas un 12 g tauku.

! Ja Jums nav pieejams svaigs kokosrieksts, tā vietā var izmantot nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas. Izmērcējiet 360 g skaidiņuapmēram 720 ml ūdenī, tad ievietojiet skaidiņas ar visu ūdeni “FourSide” vai “WildSide+” traukā un izvēlieties režīmu “Whole Juice”.  Izkāsiet samalto kokosriekstu masu caur virtuves sietiņu un marli.