Kokosriekstu piens

Neko nevar salīdzināt ar garšu, kāda piemīt svaigi pagatavotam kokosriekstu pienam.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 30 minūtes
- Porcijas: 4
- Kalorijas: 80
Sastāvdaļas:
- Kokosrieksts: 1 gab.
- Ūdens: 960 ml
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 240 ml
- Tauki: 5 g
- Piesātinātie tauki: 5 g
- Holesterīns: 0 g
- Nātrijs: 15 mg
- Ogļhidrāti: 7 g
- Šķiedrvielas: 1 g
- Cukurs: 6 g
- Olbaltumvielas: 1 g
Pagatavošana:
- Ar nazi nedaudz iegriezt kokosriekstā tur, kur redzama maza iedobīte – pa šo vietu nepieciešams iztecināt ārā kokosriekstu ūdeni.
- Saglabātkokosriekstu ūdeni, lai vēlāk izmantotu to kokteiļu pagatavošanā vai sablenderētu to kopā ar kokosrieksta mīkstumu.
- Pieturot kokosriekstu ar vienu roku, ar otru roku izmantojot virtuves āmuru vai naža neaso galu, uzmanīgi uzsist pa kokosrieksta abu pušu savienojuma vietu, līdzkokosrieksts sadalās uz pusēm.
- Lai atdalītu kokosrieksta mīkstumu no mizas, izmērcēt kokosriekstu 5-10 minūtes ūdenī un ieliekot nazi starp mīkstumu un mizu, atdalīt tos.
- Noskalot kokosrieksta mīkstumu ar ūdeni.
- Ieliet 960 ml ūdens un ielikt pusi no kokosrieksta mīkstuma “FourSide” vai “WildSide+” traukā, uzlikt vāku un izvēlēties režīmu “Whole Juice”.
- Izkāst samalto kokosriekstu caur sietiņu un marli, beigās marli satverot aiz malām un ar rokām izspiežot no nokāstā kokosrieksta mīkstuma tik daudz šķidruma, cik maksimāli iespējams.
- Šo pašu procesu atkārtot ar otru kokosrieksta pusi.
! Lai iegūtu šķidrāku piena konsistenci, pievienojiet mazliet vairāk ūdens. Lai iegūtu biezāku konsistenci – izmantojiet mazāk ūdens vai uzvāriet pienu pēc nokāšanas. Šis kokosriekstu piens uzglabājas svaigs ledusskapī aptuveni 2 dienas. Tā kā tas nesatur emulgatorus (piemēram, guāra sveķus) – ar laiku kokosrieksta mīkstums atdalīsies no šķidruma, tādēļ pirms pasniegšanas to būs nepieciešams blenderī samaisīt vēlreiz.
! Uzturvērtība var mainīties atkarībā no izmantotā ūdens daudzuma. Vidēji 60 ml šī piena satur 100 kalorijas un 12 g tauku.
! Ja Jums nav pieejams svaigs kokosrieksts, tā vietā var izmantot nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas. Izmērcējiet 360 g skaidiņuapmēram 720 ml ūdenī, tad ievietojiet skaidiņas ar visu ūdeni “FourSide” vai “WildSide+” traukā un izvēlieties režīmu “Whole Juice”. Izkāsiet samalto kokosriekstu masu caur virtuves sietiņu un marli.