Kokosriekstu-laima kūciņas

Pistāciju un kokosriekstu garša lieliski sader kopā ar laimu, it īpaši, ja pasniegsiet šīs kūciņas ar putukrējumu un svaigu laima šķēlīti.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 43 sekundes
  • Porcijas: 16
  • Kalorijas: 200

Sastāvdaļas:

  • Saldie krekeri: 6 gab. (ja krekeri ir maza izmēra, dubultot daudzumu)
  • Cukurs: 50g
  • Kokosriekstu skaidiņas: 20g
  • Kokosriekstu eļļa: 3 ēdamkarotes
  • Svaiga laima sula: 120ml
  • Olu dzeltenumi: 2 gab.
  • Kondensētais piens ar cukuru: 400ml
  • Grieķu jogurts: 120ml
  • Laima miziņa: ½ tējkarote
  • Lobītas pistācijas: 50g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 1 gabals (1/16 no kopējā kūciņu skaita, ko var pagatavot no norādītā sastāvdaļu daudzuma)
  • Tauki: 8 g
  • Piesātinātie tauki: 5 g
  • Holesterīns: 37 mg
  • Nātrijs: 100 mg
  • Ogļhidrāti: 28 g
  • Šķiedrvielas: 1 g
  • Cukurs: 24g
  • Olbaltumvielas: 5 g

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem.
  2. Lai pagatavotu kūciņu pamatni, likt krekerus “FourSide” vai “WildSide+” traukā un uzlikt vāku. Spiest pogu “Pulse” 3-5 reizes.
  3. Pievienot cukuru, kokosriekstu skaidiņas un kokosriekstu eļļu – aktivizēt režīmu “Pulse” vēl 6-8 reizes, līdz masa ieguvusi viegli graudainu konsistenci.
  4. Likt samalto pamatnes masu kantainas formas 20cm cepešpannā un vienmērīgi to izlīdzināt. Cept cepeškrāsnī 10-12 minūtes, līdz pamatne kļuvusi zeltaini brūna. Izņemt no krāsns un atdzesēt istabas temperatūrā, bet cepeškrāsnī atstāt ieslēgtu.
  5. Lai pagatavotu kūciņu pildījumu, ievietot visas atlikušās sastāvdaļas tīrā blendera traukā un aktivizēt režīmu “Sauces” vai kult ar vidēji lēnu ātrumu 30 sekundes.
  6. Gatavo pildījumu liet uz izceptās pamatnes un vienmērīgi izlīdzināt. Cept cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes, līdz pildījums kļūst stingrāks.
  7. Pirms pasniegšanas atdzesēt ledusskapī vismaz 4 stundas un sagriezt aptuveni 16 mazos gabaliņos.