Klasiskā pesto recepte

Aromātisks un gards pesto, kas papildinās picu, pastu vai sviestmaizes.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 12 sekundes
  • Porcijas: 7
  • Kalorijas: 150

Sastāvdaļas:

  • Olīveļļa: 80 ml
  • Ķiploks: 1 daiviņa
  • Svaigs baziliks: 40 g
  • Parmezāna siers: 30 g
  • Sāls: ¼ tējkarote
  • Malti melnie pipari: 1/8 tējkarote
  • Ciedru rieksti: 30 g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 2 ēdamkarotes
  • Tauki: 15 g
  • Piesātinātie tauki: 2 g
  • Holesterīns: 4 mg
  • Nātrijs: 140 mg
  • Ogļhidrāti: 1 g
  • Šķiedrvielas: 0 g
  • Cukurs: 0 g
  • Olbaltumvielas: 2 g

Pagatavošana:

  1. Likt olīveļļu, liktķiploku un baziliku “Twister” traukā tieši šādā secībā.
  2. Pievienot pārējās sastāvdaļas un uzlikt blendera traukam vāku.
  3. Pieturot vāku, aktivizēt režīmu “Pulse”, līdz panākta viegli graudaina tekstūra. Ja nepieciešams, tad pulsēšanas laikā var pagriezt “Twister” vāka lāpstiņas, lai noņemtu pielipušo pesto no trauka malām.

 

! Ja vēlaties pesto pagatavot “WildSide+” vai “FourSide” traukā, dubultojiet sastāvdaļu daudzumu, bet gatavojiet tieši tāpat, kā norādīts šajā receptē.