Ķiršu-pekanriekstu batoniņi

Šis vegāniskais batoniņš sniegs Jums enerģiju un remdēs izsalkumu, kā arī to var pagatavot izmantojot jebkurus citus žāvētos augļus vai riekstus.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1 minūte, 40 sekundes
  • Porcijas: 4
  • Kalorijas: 300

Sastāvdaļas:

  • Auzu pārslas: 30g
  • Valrieksti: 40g
  • Pekanrieksti: 40g
  • Dateles bez kauliņiem: 3 gab.
  • Žāvēti ķirši: 70g
  • Sāls: 1/8 tējkarote
  • Sojas vai rīsu proteīna pulveris: 2 ēdamkarotes
  • Linsēklas: 1.5 ēdamkarotes
  • Šķipsniņa malta kanēļa

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 1 batoniņš (1/4 daļa no kopējā batoņiņu daudzuma, ko var pagatavot no norādītā sastāvdaļu daudzuma)
  • Tauki: 14 g
  • Piesātinātie tauki: 1 g
  • Holesterīns: 0 mg
  • Nātrijs: 60 mg
  • Ogļhidrāti: 40 g
  • Šķiedrvielas: 5 g
  • Cukurs: 28 g
  • Olbaltumvielas: 7 g

Pagatavošana:

  1. Likt linsēklas un auzu pārslas “Twister” traukā, uzlikt vāku un ar vienu roku to pieturot, malt ar 4. ātrumu 15-20 sekundes.
  2. Pievienot visas atlikušās sastāvdaļas, uzlikt vāku un ar vienu roku to pieturot, malt ar 1. ātrumu 30-40 sekundes.
  3. Iegūto masu izklāt uz puses no 35x35cm liela pārtikas plēves vai cepampapīra gabala. Rūpīgi izlīdzināt masu aptuveni 1.5cm biezumā un pārklāt otru pusi papīra pāri izlīdzinātajai masai.
  4. Sagriezt 4 gabaliņos.

! Ja vēlaties palielināt proteīna daudzumu par 3-4 gramiem uz katru batoniņu, samaziniet auzu pārslu daudzumu par 1 ēdamkaroti un tā vietā pievienojiet vairāk proteīna pulvera. Lai samazinātu tauku daudzumu, izmantojiet mandeles vai indijas riekstus.