Ķirbju-banānu kēksiņi jeb mafini

Šie rudens sezonai raksturīgie kēksiņi ir ideāli piemēroti brokastīm, kā deserts vai kā salda pēcpusdienas uzkoda.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 29 minūtes, 10 sekundes
  • Porcijas: 12
  • Kalorijas: 103

Sastāvdaļas:

  • Cepamais pulveris: 2 tējkarotes
  • Soda: ½ tējkarote
  • Banāns: 1 gab.
  • Brūnais cukurs: 160g
  • Olas: 2 gab.
  • Malts kanēlis: ¼ tējkarotes
  • Malts muskatrieksts: 1/8 tējkarotes
  • Sāls: ¼ tējkarotes
  • Ķirbju biezenis: 220g
  • Kviešu milti: 80g
  • Linsēklas: 40g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 1 kēksiņš (1/12 no kopējā daudzuma, ko var pagatavot no receptē norādītā sastāvdaļu daudzuma)
  • Tauki: 2 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 35 mg
  • Nātrijs: 177 mg
  • Ogļhidrāti: 19 g
  • Šķiedrvielas: 2 g
  • Cukurs: 11 g
  • Olbaltumvielas: 3 g

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem.
  2. Lik cepamo pulveri, sodu, banānu un brūno cukuru “FourSide” vai “WildSide+” traukā tādā secībā, kā norādīts sastāvdaļu sarakstā.
  3. Aktivizēt režīmu “Whole Juice” vai ar vidēju ātrumu (6. vai 7.) kult 50-60 sekundes.
  4. Pievienot visas atlikušās sastāvdaļas un uzlikt atpakaļ blenderim vāku.
  5. Aktivizēt režīmu “Pulse” 7-10 reizes, līdz masa mazliet samaisījusies. Svarīgi nepārmaisīt, pretējā gadījumā kēksiņi nebūs tik gaisīgi un mīksti.
  6. Atstāt mīklu istabas temperatūrā uz 5-10 minūtēm un pēc tam pildīt to mafinu formiņās.
  7. Cept 15-18 minūtes. Kēksiņi ir gatavi tad, kad iedurot tajos koka irbulīti, mīkla pie tā vairs nelīp.