Ķirbju-banānu kēksiņi jeb mafini
Šie rudens sezonai raksturīgie kēksiņi ir ideāli piemēroti brokastīm, kā deserts vai kā salda pēcpusdienas uzkoda.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 29 minūtes, 10 sekundes
- Porcijas: 12
- Kalorijas: 103
Sastāvdaļas:
- Cepamais pulveris: 2 tējkarotes
- Soda: ½ tējkarote
- Banāns: 1 gab.
- Brūnais cukurs: 160g
- Olas: 2 gab.
- Malts kanēlis: ¼ tējkarotes
- Malts muskatrieksts: 1/8 tējkarotes
- Sāls: ¼ tējkarotes
- Ķirbju biezenis: 220g
- Kviešu milti: 80g
- Linsēklas: 40g
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 1 kēksiņš (1/12 no kopējā daudzuma, ko var pagatavot no receptē norādītā sastāvdaļu daudzuma)
- Tauki: 2 g
- Piesātinātie tauki: 0 g
- Holesterīns: 35 mg
- Nātrijs: 177 mg
- Ogļhidrāti: 19 g
- Šķiedrvielas: 2 g
- Cukurs: 11 g
- Olbaltumvielas: 3 g
Pagatavošana:
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem.
- Lik cepamo pulveri, sodu, banānu un brūno cukuru “FourSide” vai “WildSide+” traukā tādā secībā, kā norādīts sastāvdaļu sarakstā.
- Aktivizēt režīmu “Whole Juice” vai ar vidēju ātrumu (6. vai 7.) kult 50-60 sekundes.
- Pievienot visas atlikušās sastāvdaļas un uzlikt atpakaļ blenderim vāku.
- Aktivizēt režīmu “Pulse” 7-10 reizes, līdz masa mazliet samaisījusies. Svarīgi nepārmaisīt, pretējā gadījumā kēksiņi nebūs tik gaisīgi un mīksti.
- Atstāt mīklu istabas temperatūrā uz 5-10 minūtēm un pēc tam pildīt to mafinu formiņās.
- Cept 15-18 minūtes. Kēksiņi ir gatavi tad, kad iedurot tajos koka irbulīti, mīkla pie tā vairs nelīp.