Jūsu jaunais mīļākais deserts – paša gatavots tumšās šokolādes pudiņš

Ņemiet savu Blendtec un receptes sastāvdaļas, lai pašrocīgi pagatavotu pudiņu.
Sastāvdaļas
- 1 1/2 tase rūgtās šokolādes gabaliņu
- 3/4 tases dabīga nesaldināta viendabīga zemesriekstu sviesta (tā sastāvā vajadzētu būt tikai riekstiem un sālim; var izmantot arī saldinātu, bet tas padarīs pudiņu nedaudz saldāku) – pēc izvēles
- 2 lielas olas (vēlams, brīvā dabā audzētu vistu olas)
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 1/2 tase saldā krējuma (neaizstājiet ar pienu, tas neiedarbosies)
Pagatavošana
- Sajauciet šokolādes gabaliņus, olas, vaniļas ekstraktu un sāli blenderī un darbiniet to divas minūtes, līdz šokolāde ir sīki sasmalcināta.
- Sildiet saldo krējumu mazā katliņā, līdz sāk parādīties burbuļi.
- Pievienojiet saldo krējumu šokolādes un olu masai. Tad pievienojiet zemesriekstu sviestu.
- Darbiniet blenderi 3 minūtes. Saldā krējuma radītais karstums izkausēs šokolādi un zemesriekstu sviestu un pagatavos olu. Turpiniet darbināt blenderi vēl aptuveni 3 minūtes, līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušās un maisījums kļuvis zīdains un spīdīgs.
- Sadaliet maisījumu atsevišķos trauciņos un pirms pasniegšanas ļaujiet atdzist 30 minūtes (atdziestot tas sacietēs).
- Atlikušo pudiņu apsegtu glabājiet ledusskapī ne ilgāk kā trīs dienas. Atdziestot tas sacietēs pievienotā zemesriekstu sviesta dēļ, tāpēc pirms pasniegšanas vēlams to paturēt istabas temperatūrā aptuveni 20 minūtes, lai atgūtu iepriekšējo zīdaino tekstūru.
Padomi un ieteikumi
Iepriekš minētā recepte ir diezgan skaidra un vienkārša. Tomēr ir daži padomi un iespējas aizstāt produktus, pudiņu gatavojot vai dažādojot garšu.
- Lai panāktu bagātīgāku un piesātinātu garšu, jūs varat izmantot kakao pulveri un šokolādi.
- Lai panāktu maigāku garšu, varat aizstāt rūgto šokolādi ar pussaldo.
- Pievienojiet nedaudz maltas kafijas vai espreso pulvera, lai atsvaidzinātu garšu.
- Varat pievienot arī nedaudz burbona, lai radītu īpašu, tikai pieaugušajiem paredzētu kārumu.
- Ja vēlaties pudiņu atdzesēt ātrāk, ielejiet to lielā, seklā pannā. Pārliecinieties, ka visa pudiņa virsma ir pārklāta ar pārtikas plēvi vai cepamo papīru, lai nepieļautu pudiņa apkalšanu.
Tumšās šokolādes pudiņa piedevas
Tumšās šokolādes pudiņš ir grezns un izsmalcināts deserts, taču jūs varat pievienot papildu garšas savai receptei, pievienojot dažādus maisījumus. Ja jums šķiet, ka kaut kas garšo labi kopā ar šokolādi, varat to uzbērt vai pat pievienot pudiņam.
Dažas populārākās piedevas:
- Cukura granulas
- Šokolādes gabaliņi
- Konfekšu batoniņa drupatas
- Putukrējums, rieksti un ķirši – Sundae pudiņš
- Cepumu drupatas un gumijas tārpiņi – Dirt Cups
- Karameļu mērce un pekanrieksti – Turtle pudiņš
- Zemenes
- Avenes
- Banāni
Nekad nav bijis vieglāk pagatavot mājās gatavotu tumšās šokolādes pudiņu, kad rodas vēlēšanās. Vajadzīga tikai šī recepte un jūsu Blendtec! Vienkārši samaisiet sastāvdaļas, sajauciet, izmantojot blenderi, un izbaudiet šo vienkāršo, gardo desertu. 😋