Granola jeb brokastu muslis

Izvēlieties mājas gatavotu musli tā vietā, lai iegādātos to lielveikalā! Baudiet to kopā ar jogurtu, pienu, augļiem vai jebkuru citu desertu.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1 minūte, 10 sekundes
- Porcijas: 12
- Kalorijas: 300
Sastāvdaļas:
- Auzu pārslas: 270 g
- Saulespuķu sēklas: 30 g
- Kokosriekstu skaidiņas: 40 g
- Linsēklas: 80g
- Valrieksti: 60 g
- Rapšu eļļa: 2 ēdamkarotes
- Medus: 120 ml
- Sāls: 1/8 tējkarote
- Vaniļas ekstrakts: ½ tējkarote
- Rozīnes: 70 g
- Kaltētas dzērvenes: 70 g
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 45 g
- Tauki: 13 g
- Piesātinātie tauki: 2 g
- Holesterīns: 0 mg
- Nātrijs: 30 mg
- Ogļhidrāti: 43 g
- Šķiedrvielas: 3 g
- Cukurs: 20 g
- Olbaltumvielas: 6 g
Pagatavošana:
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem.
- Likt auzu pārslas, saulespuķu sēklas un kokosriekstu skaidiņas uz cepampannas un grauzdēt cepeškrāsnī 10 minūtes. Grauzdēšanas laikā vienu reizi apmaisīt.
- Jebkurā blendera traukā likt linsēklas un malt tās ar lēnu ātrumu 50 sekundes. Maltās linsēklas iebērt atsevišķā traukā.