Biešu humuss ar kraukšķīgiem kartupeļiem

Kraukšķīgie kartupeļi, silti no cepeškrāsns ar zīdainu biešu humusu, grieķu jogurtu un garšaugiem ir kombinācija, kas ir jāizmēģina!
Kraukšķīgi cepti kartupeļi:
- 1 kg svaigu kartupeļu
- 2 tējkarotes žāvētu diļļu
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 1,5 ēdamkarotes jūras sāls
- 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
Biešu humuss:
- 3 vidēji ceptas bietes
- 400 g Cannellini pupiņu
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēdamkarotes sezamu sēklu pastas (tahini)
- 1 citrona sula
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 0,5 tējk maltas ķimenes
- sāls un pipari pēc garšas
Pasniegšanai:
- Grieķu jogurts
- svaigas dilles
Pagatavošana ar Blendtec blenderi:
- Cepiet kartupeļus cepeškrāsnī 30 minūtes (200 grādos), sasmalciniet tos ar dakšiņu, pievienojiet kļavu sīrupu un cepiet vēl 15 minūtes, lai pievienotu papildu kraukšķīgumu.
- Biešu humusam visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā.
- Pasniedz ar svaigām dillēm un grieķu jogurtu.