Banānu saldējums

Nepieciešama tikai viena sastāvdaļa, lai taptu šis krēmīgais, gardais un uzturvielām bagātais saldējums, ko var papildināt ar jebkādu glazūru.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 3 minūtes
  • Porcijas: 2
  • Kalorijas: 100

Sastāvdaļas:

  • Banāni: 2 gab. (saldēti un sagriezti gabaliņos)

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 120 ml
  • Tauki: 0 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 g
  • Nātrijs: 1 mg
  • Ogļhidrāti: 26 g
  • Šķiedrvielas: 3 g
  • Cukurs: 14 g
  • Olbaltumvielas: 1 g

Pagatavošana:

  1. Nomizotus banānus sagriezt gabaliņos un sasaldēt.
  2. Liktsaldētos banānus “Twister” traukā un uzlikt vāku.
  3. Pieturot vāku ieslēgt blenderi un ar vidēju ātrumukult saldējumu, līdz tasieguvis viendabīgu konsistenci. Ja saldējumam ir tendence pielipt pie blendera trauka sieniņām, tad to var novērstkulšanas laikā “Twister” vākugriežot pulksteņa rādītāju virzienā.
  4. Saldējumam var pievienot arī citus saldētus augļus vai ogas, piemēram zemenes, ananasu vai mango.

! Lai dažādotu garšu, īsi pirms kulšanas beigām var pievienot šādus produktus:

  • Garšvielas – malts kanēlis, muskatrieksts;
  • Ekstraktus – vaniļas, mandeļu, piparmētru;
  • Riekstu sviestus – mandeļu, zemesriekstu, lazdu riekstu;
  • Šokolādes garšai var pievienot šokolādes gabaliņus, kakao sviestu, drupinātas kakao pupiņas vai šokolādes sīrupu.