Ananasu un mandeļu piena deserts

Šo gardo ananasuunmandeļu piena desertu var pagatavot vienu dažu sekunžu laikā.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 50 sekundes
  • Porcijas: 6
  • Kalorijas: 60

Sastāvdaļas:

  • Nesaldināts mandeļu piens: 140 ml
  • Kokosriekstu piens: 140 ml
  • Stēvija (vai cits saldinātājs pēc izvēles): 1/4 ēdamkarotes
  • Šķipsiņa sāls
  • Ananasu sula: 120 ml
  • Saldēta ananasa gabaliņi:600 g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 120 g
  • Tauki: 1 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 g
  • Nātrijs: 50 mg
  • Ogļhidrāti: 13 g
  • Šķiedrvielas: 1 g
  • Cukurs: 9 g
  • Olbaltumvielas: 0 g

Pagatavošana

  1. Likt visus produktus“FourSide” vai “WildSide+” traukā tādā secībā, kā rakstīts receptes sastāvdaļu sarakstā un uzlikt vāku.
  2. Kult ar vidēji zemu ātrumu (ātrums nr.3) 20 sekundes, tad palielināt ātrumu līdz vidēji lielam (ātrums nr.6) un kult vēl 30 sekundes, līdziegūta viendabība konsistence. Kulšanas laikā produkti var pielipt pie blendera trauka sieniņām un gadījumā,ja šādi notiek – blendera trauku (nenoņemot vāku) var pacelt uz augšu un nedaudz sakratīt, lai produkti atkal saskaras ar asmeni.
  3. Iegūto masu liet saldēšanas maisiņā (vai jebkurā citāsaldēšanai piemērotātraukā) un pirms pasniegšanas ievietotsaldētavā uz 30-60 minūtēm.

! Ja desertu gatavo “Twister” traukā, tad produktu daudzumi jāsamazina uz pusi.

Piezīmes:

Ananasu vai daļu ananasa var aizstāt ar jebkuriem citiem saldētiem augļiem vai ogām. Mūsu iecienītākās kombinācijas ir:

  • Zemenes un ananass (240 g katrs)
  • Mango un ananass (240 g katrs)
  • Upenes un ananass (240 g katrs)
  • Kazenes un ananass (240 katrs)
  • Avenes un ananass (240 g katrs)
  • Zemenes (480 g, bez ananasu sulas)

Lai iegūtu izteikti tropisku garšu, aizstāj mandeļu pienu ar 300 ml kokosriekstu piena. Šajā receptē var izmantot arī jebkuru citu pienu, tikai tad jārēķinās ar to , ka mainīsies garša un tekstūra.