Kokosriekstu-laima kūciņas

Pistāciju un kokosriekstu garša lieliski sader kopā ar laimu, it īpaši, ja pasniegsiet šīs kūciņas ar putukrējumu un svaigu laima šķēlīti.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 43 sekundes
- Porcijas: 16
- Kalorijas: 200
Sastāvdaļas:
- Saldie krekeri: 6 gab. (ja krekeri ir maza izmēra, dubultot daudzumu)
- Cukurs: 50g
- Kokosriekstu skaidiņas: 20g
- Kokosriekstu eļļa: 3 ēdamkarotes
- Svaiga laima sula: 120ml
- Olu dzeltenumi: 2 gab.
- Kondensētais piens ar cukuru: 400ml
- Grieķu jogurts: 120ml
- Laima miziņa: ½ tējkarote
- Lobītas pistācijas: 50g
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 1 gabals (1/16 no kopējā kūciņu skaita, ko var pagatavot no norādītā sastāvdaļu daudzuma)
- Tauki: 8 g
- Piesātinātie tauki: 5 g
- Holesterīns: 37 mg
- Nātrijs: 100 mg
- Ogļhidrāti: 28 g
- Šķiedrvielas: 1 g
- Cukurs: 24g
- Olbaltumvielas: 5 g
Pagatavošana:
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem.
- Lai pagatavotu kūciņu pamatni, likt krekerus “FourSide” vai “WildSide+” traukā un uzlikt vāku. Spiest pogu “Pulse” 3-5 reizes.
- Pievienot cukuru, kokosriekstu skaidiņas un kokosriekstu eļļu – aktivizēt režīmu “Pulse” vēl 6-8 reizes, līdz masa ieguvusi viegli graudainu konsistenci.
- Likt samalto pamatnes masu kantainas formas 20cm cepešpannā un vienmērīgi to izlīdzināt. Cept cepeškrāsnī 10-12 minūtes, līdz pamatne kļuvusi zeltaini brūna. Izņemt no krāsns un atdzesēt istabas temperatūrā, bet cepeškrāsnī atstāt ieslēgtu.
- Lai pagatavotu kūciņu pildījumu, ievietot visas atlikušās sastāvdaļas tīrā blendera traukā un aktivizēt režīmu “Sauces” vai kult ar vidēji lēnu ātrumu 30 sekundes.
- Gatavo pildījumu liet uz izceptās pamatnes un vienmērīgi izlīdzināt. Cept cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes, līdz pildījums kļūst stingrāks.
- Pirms pasniegšanas atdzesēt ledusskapī vismaz 4 stundas un sagriezt aptuveni 16 mazos gabaliņos.