Biešu humuss ar kraukšķīgiem kartupeļiem

Kraukšķīgie kartupeļi, silti no cepeškrāsns ar zīdainu biešu humusu, grieķu jogurtu un garšaugiem ir kombinācija, kas ir jāizmēģina! 

 
Kraukšķīgi cepti kartupeļi: 

  • 1 kg svaigu kartupeļu
  • 2 tējkarotes žāvētu diļļu
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • 1,5 ēdamkarotes jūras sāls
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa

Biešu humuss: 

  • 3 vidēji ceptas bietes
  • 400 g Cannellini pupiņu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes sezamu sēklu pastas (tahini)
  • 1 citrona sula
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 0,5 tējk maltas ķimenes
  • sāls un pipari pēc garšas  

Pasniegšanai: 

  • Grieķu jogurts
  • svaigas dilles 

Pagatavošana ar Blendtec blenderi: 

  1. Cepiet kartupeļus cepeškrāsnī 30 minūtes (200 grādos), sasmalciniet tos ar dakšiņu, pievienojiet kļavu sīrupu un cepiet vēl 15 minūtes, lai pievienotu papildu kraukšķīgumu.
  2. Biešu humusam visas sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā.
  3. Pasniedz ar svaigām dillēm un grieķu jogurtu.