Ramen

Ramen ir japāņu nūdeļu zupa, ko ļoti vienkārši var pagatavot restorāna līmenī ar Blendtec blenderi.

Tev būs nepieciešams:

  • 750ml vistas vai dārzeņu buljona
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2,5 cm nomizota ingvera
  • 2 tējkarotes sojas mērces
  • 1 tējkarote sezama eļļas
  • 1 tējkarote miso pastas, pēc vēlmes
  • sāls un pipari

Piedevas

  • 200g ramen nūdeļu
  • 2 vārītas olas
  • sasmalcināti zaļie lociņi
  • sezama sēklas
  • nori lapas
  • sagrieztas un apceptas sēnes
  • vārīta un sagriezta vistas gaļa, cūkgaļa vai tofu

Pagatavošana:

1. Zupas pamatnei, pievienojiet buljonu, ķiplokus, ingveru, sojas mērci, sezama eļļu un, ja vēlaties, miso pastu blenderī un blendējiet ar lielu ātrumu 2-3 minūtes. Maisījumu lejiet katlā un karsējiet uz mazas uguns. Pievienojiet ar sāli un piparus.

2. Kamēr vārās buljons, atsevišķā traukā uzvāriet nūdeles atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Nokāsiet un atlieciet malā.

3. Sadaliet nūdeles 4 bļodiņās, pārlejiet ar buljonu un visbeidzot pievienojiet piedevas. Dekorē ar lociņiem un sezama sēklām.