KRĒMĪGA SĒŅU BIEZZUPA

Tev būs nepieciešams:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 saspiestas ķiploka daiviņas
  • 2 sasmalcināti puravi
  • 300 g sasmalcinātu baraviku vai šampinjonu
  • 50 ml vistas buljona (no 1 buljona kubiņa)
  • 25 ml 10% vai 35% bieza krējuma
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 0,25 tējk melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Pievieno ķiplokus un puravu un sautē 3 minūtes.
  2. Pievieno sasmalcinātās sēnes un karsē vēl 2 minūtes.
  3. Pannā ielej buljonu, samazini uguni un vāri uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.
  4. Visu sablendē lielā ātrumā 90-180 sekundes.
  5. Sasmalcinātajai zupai pievieno krējumu, sāli un piparus.
  6. Pasniedzot rotā ar lociņiem.