Svaigā siera kūka ar mango un piparmētrām

Sastāvdaļas:

  • 250 g pilngraudu auzu cepumu
  • 50 g kausēta sviesta
  • 1 kg svaigā siera
  • 120 g agaves sīrupa
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • ½ laima sula
  • 3 plāksnītes želatīna
  • 1 mango, apm. 400 g
  • buntīte piparmētru

Pagatavošana:

  1. Sasmalcini cepumus, izmantojot mīklas režīmu. Pievieno izkausēto sviestu un samaisi. Ielej kūkas formā, kurā ieklāts cepampapīrs, un saspied vienmērīgā pamatnē. Ieliec ledusskapī.
  2. Notīri un sagriez gabaliņos pusi mango. Ievieto želatīna plāksnītes aukstā ūdenī. Ievieto blenderī svaigo sieru, agaves sīrupu, vaniļas cukuru, mango gabaliņus un nedaudz piparmētras. Maisi mīklas režīmā, līdz krēms ir viendabīgs.
  3. Nelielā katliņā uzsildi laima sulu. Izspied lieko ūdeni no želatīna lapiņām un izkausē tās laima sulā. Iemaisi želatīna šķīdumu krēmā.
  4. Ielej krēmu kūkas formas cepumu pamatnē un ieliec ledusskapī uz 5-6 stundām.
  5. Sastingušu kūku rotā ar gabaliņos sagrieztu mango, piparmētru lapiņām, cepumu drupatām un diviem laima sektoriem.