ĀTRI UN GARŠĪGI: septiņas biezzupas, kas lutina garšas kārpiņas un ir ātri pagatavojamas

Ja arī Tev pēc steidzīgas un smagas darbdienas ir grūti pārslēgties uz gatavošanas viļņa un domas drīzāk sliecas par labu takeaway, izmēģini šīs ļoti garšīgās un bez lielām pūlēm pagatavojamās biezzupas.

Šeit ir septiņu biezzupu receptes, kuru pagatavošanai nav nepieciešamas ne šefpavāra prasmes, ne arī stundām ilga gaidīšana. Vairākas no tām, ja izmanto Blendtec blendera zupas režīmu, top gatavas tikai trīs minūšu laikā. Turklāt šīs zupas ir veselīgas, par pieejamu cenu un sniedz tev restorāna kvalitāti un garšas baudījumu.

 

Tomātu-mocarellas-bazilika zupa

Tomātu-mocarellas-bazilika salāti gan skan brīnumaini, bet, ja vēlies kaut ko sātīgāku, no šīm sastāvdaļām vari pagatavot spēcinošu un siltu biezzupu.

  • 1,5 kg tomātu
  • puse sīpola
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 250 ml dārzeņu buljona
  • liela buntīte svaiga bazilika
  • 2 ēd. k. sarkanvīna etiķa
  • 5 ēd.k. olīveļļas
  • sāls-pipari
  • 125 g mocarellas
  • pasniegšanai sezama sēklas

Pārgriez tomātus uz pusēm un izklāj uz cepšanas plāts. Pievieno sagrieztu sīpola pusīti un ķiploka daiviņas. Cep krāsnī, 200 grādu temperatūrā 30 minūtes. Apgrauzdētos sīpolus, ķiploku un tomātus liec blenderī. Pievieno baziliku, dārzeņu buljonu, vīna etiķi, olīveļļu un sāli-piparus. Sasmalcini, izmantojot Blendtec zupas režīmu. Ielej bļodiņās un ieber zupā dažus gabaliņus mocarellas siera. Uzber sezama sēklas. Baudi siltu!

 

Piparmētru zirņu zupa

Krēmīgā zirņu zupa piepildīs vēderu un lutinās garšas kārpiņas.

  • 3 dl vistas buljona
  • 300-400 g saldētu zirņu
  • 75-150 g svaigā siera
  • maza sauja svaigu piparmētru
  • sāls, pipari
  • Pasniegšanai: kūpināts bekons vai baltmaizes grauzdiņi

Ievieto visas sastāvdaļas blenderī un sablendē, izmantojot zupas režīmu. Pasniedz ar apcepta kūpināta bekona kubiņiem vai baltmaizes grauzdiņiem.

Krēmīga biešu zupa

Lai baudītu biešu zupu, ne vienmēr ir stundām ilgi jāvāra borščs. Garšīga biešu zupa būs gatava arī dažu minūšu laikā.

  • 3 vidējas vārītas bietes
  • 1 vidējs kartupelis
  • 1 vidējs burkāns
  • 4-5 valrieksti
  • 3-4 dl vistas buljona
  • 75-100 g kausēta siera
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd. k. citrona sulas vai 1 ēd. k. sarkanvīna etiķa
  • sāls, pipari

Ievieto visas sastāvdaļas blenderī un sablendē, izmantojot zupas režīmu.

 

Sēņu drauga vilinājums

  • 3- 4 dl jebkāda buljona
  • 200 g šampinjonu
  • 30 g saulespuķu sēklu
  • 1,5 vidējs kartupelis
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 0,5 sīpoli
  • timiāns
  • sāls, pipari
  • nedaudz eļļas cepšanai

Pārgriez sēnes uz pusēm un nedaudz apcep eļļā kopā ar sīpolu un ķiploku. Pēc tam ievieto visas sastāvdaļas blenderī un sablendē, izmantojot zupas režīmu. Pasniegšanai vari dažas sēnes nesablendēt, kā arī apgrauzdēt vēl sauju saulespuķu sēklu, protams, piestāvēs arī baltmaizes grauzdiņi.

 

Uzmundrinoša tomātu zupa

Ikvienam varētu būt laba tomātu zupas recepte. Labi piemērota gan kā pamatēdiens, gan kā ātra uzkoda.

  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 5 vidēji tomāti
  • 3 dl (vistas vai dārzeņu) buljona
  • 100-130 g svaigā siera
  • 1 tējk. brūnā cukura (nerafinēta)
  • sāls, pipari
  • čili
  • svaigs baziliks
  • nedaudz eļļas
  • Pasniegšanai: plāns lavašs, rīvēts siers, kaltēti zaļumi

Katlā ar biezu dibenu vai dziļā pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiploka daiviņas un gredzenos sagrieztu sīpolu. Pēc dažām minūtēm pievieno buljonu un uz pusēm pārgrieztus tomātus. Pēc dažām minūtēm, ja vēlies, noņem tomātiem miziņu. Pēc tam ievieto visas sastāvdaļas blenderī un sablendē, izmantojot zupas režīmu.

Pasniegšanai vari līdz 200 grādiem uzsildītā krāsnī uzkarsēt plānu lavašu, pievienot tam rīvētu sieru un kaltētus zaļumus. Lavaša uzkoda būs labi piemērota gan pasniegšanai kopā ar zupu, gan pēc tam.

Patīkama ziedkāpostu-spinātu biezzupa

Ideāla zupa, kad pēc garas darbdienas esi nonācis mājās un vēders ir tik tukšs, ka vēlies kaut ko uzkost uzreiz.

  • 400 g ziedkāpostu
  • 3 medaljoni saldētu spinātu vai 5 saujas svaigu jauno spinātu
  • svaigs vai kaltēts timiāns
  • 75-130 g svaigā siera
  • 3 dl (vistas vai dārzeņu) buljona
  • sāls, pipari (svaigi malti)
  • 1 gabaliņš sviesta

Ievieto visas sastāvdaļas blenderī un sablendē, izmantojot zupas režīmu.

Uzmundrinoša burkānu-ingvera biezzupa

  • 300 g burkānu
  • 1 mazs saldais kartupelis
  • 1 sīpols
  • 2 cm garš svaigais ingvers
  • 4 dl (vistas vai dārzeņu) buljona
  • sāls, pipari
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 200 g kausēta siera

 

Ievieto visas sastāvdaļas blenderī un sablendē, izmantojot zupas režīmu.

 

Ieteicamie raksti

D vitamīna nozīme un patēriņš

Kas ir D vitamīns un kādēļ tas ir būtisks? D vitamīns, īpaši tā D3 forma (holekalciferols), ir mikroelements, ko cilvēka organisms saņem gan ar pārtiku, gan sintezējot to ādā saules UV-B starojuma …

Lasī tālāk