Veselīgā sula svaigēdājiem

Šīs sulas recepte ir aizgūta no Christiann Koepke (christiannkoepke.com) un tā satur daudz dzelzs, vitamīnu C, kāliju, anti-oksidantus, kā arī šī sula ir lielisks pretiekaisuma līdzeklis un satur daudz citu uzturvielu, kas palīdz būt veselam un spēcīgam.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1 minūte
- Porcijas: 2
- Kalorijas: 130
Sastāvdaļas:
- Dzeramais ūdens: 360 ml
- Fenhelis: ¼ daļa saknes
- Citronu sula: 1 ēdamkarote
- Ābolu sidra etiķis: 2 ēdamkarotes
- Bietes (vēlams bioloģiskas izcelsmes): 2 gab.
- Burkāni (vēlams bioloģiskas izcelsmes): 3 gab.
- Ābols: 1 gab. (sagriezts gabaliņos)
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 360 ml
- Tauki: 0 g
- Piesātinātie tauki: 0 g
- Holesterīns: 0 g
- Nātrijs: 140 mg
- Ogļhidrāti: 32 g
- Šķiedrvielas: 8 g
- Cukurs: 21 g
- Olbaltumvielas: 3 g
Pagatavošana:
- Ievietot visas sastāvdaļas “FourSide” vai “WildSide+” traukā tādā secībā, kā rakstīts sastāvdaļu sarakstā un uzlikt blenderim vāku.
- Aktivizēt režīmu “Whole Juice” vai kult ar vidēju ātrumu 50-60 sekundes.
- Ja ir vēlme pēc sulas bez biezumiem, tad to var izkāst caur virtuves sietu, bet tas var mazināt sulas uzturvērtību.
- Jo ātrāk pēc pagatavošanas sula tiks pasniegta, jo vairāk vērtīgo uzturvielu tajā būs. Uzglabāt ledusskapī maksimums 5 dienas.
! Lai pasargātu sulu no oksidēšanās jeb uzturvielu zaudēšanas, ieteicams sulu uzglabāt pudelēs pa 1 porcijai un uzpildīt tās līdz maksimumam, lai pudelē nebūtu gaisa.