Pilngraudu “naan” maizīte

Pēc šīs receptes var viegli pagatavot Indiešu virtuvē iecienīto naan maizi, pie tam pilngraudu versijā, kas būs daudz veselīgāka un garšos labi kopā ar kariju vai humusu.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 15 sekundes
- Porcijas: 8
- Kalorijas: 183
Sastāvdaļas:
- Silts piens: 80 ml
- Sausais raugs: 2 ¼ tējkarotes
- Cukurs: ½ ēdamkarote
- Bezpiedevu jogurts: 180 ml
- Rapšu eļļa: 2 ēdamkarotes
- Košera sāls: 1.5 tējkarote
- Cepamais pulveris: ¼ tējkarotes
- Pilngraudu kviešu milti: 240 g
- Kviešu milti: 60 g
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 1/8 daļa kopējā pagatavotā pēc norādītajiem daudzumiem
- Tauki: 4 g
- Piesātinātie tauki: 1 g
- Holesterīns: 1 mg
- Nātrijs: 398 mg
- Ogļhidrāti: 31 g
- Šķiedrvielas: 5 g
- Cukurs: 3 g
- Olbaltumvielas: 7 g
Pagatavošana:
- Jebkurā blendera traukā ieliet pienu, pievienot raugu un cukuru. Uzlikt vāku un aktivizēt režīmu “Pulse” divas reizes. Pēc tam uzgaidīt 10 minūtes, līdzaktivizējas raugs.
- Atsevišķā bļodā samaisīt kopā abu veidu miltus. Tad 1/3 daļu no šī maisījuma bērt blendera traukā pie rauga, pievienot tam jogurtu, eļļu, sāli un cepamo pulveri. Uzlikt vāku un aktivizēt režīmu “Pulse” 2-3 reizes.
- Tad pievienot nākošo 1/3 miltu maisījuma un aktivizēt režīmu “Pulse” vēl 3-5 reizes.
- Pievienot pēdējo 1/3 atlikušā miltu maisījuma un aktivizēt režīmu “Pulse” vēl 6-8 reizes, kamēr viss samaisījies viendabīgā masā.
- Ļaut mīklai uzrūgt tik ilgi, līdztā ir dubultojusies apjomā.
- Kad mīkla uzrūgusi, sadalīt to 8 gabalos un izrullēt apaļā formā aptuveni 4-5 mm biezumā.
- Apsmidzināt vienu mīklas pusi ar ūdeni un likt to uz karstas pannas ar apsmidzināto pusi uz leju.
Cept pāris minūtes, līdzmīkla kļūst viegli brūna, tad apgriezt un cept no otras puses.