Kukurūzas maize

Šī sāļā maizīte ir viegli pagatavojama, bet ļoti garšīga gan viena pati, gan ar sviestu un dažādām citām piedevām.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 55 minūtes
  • Porcijas: 9
  • Kalorijas: 185

Sastāvdaļas:

  • Kviešu milti: 40 g
  • Cepamais pulveris: 2
  • Olu baltums: no 2 gab. olām
  • Cukurs: 70 g
  • Sāls: ½ ēdamkarotes
  • Olīveļļa: 80 ml
  • Piens: 240 ml
  • Kukurūzas popkorna graudi: 12 g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 1 maizīte (1/9 daļa kopējā pagatavotā pēc norādītajiem daudzumiem)
  • Tauki: 8 g
  • Piesātinātie tauki: 1 g
  • Holesterīns: 2 mg
  • Nātrijs: 152mg
  • Ogļhidrāti: 24g
  • Šķiedrvielas: 2 g
  • Cukurs: 9 g
  • Olbaltumvielas: 4 g

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem.
  2. Samalt kukurūzas graudus virtuvesdzirnaviņās līdz smalkai, miltiem līdzīgai konsistencei.
  3. Ievietot visus produktus“WildSide+” vai “FourSide” traukā tādā secībā, kā rakstīts sastāvdaļu sarakstā, uzlikt vāku un aktivizēt režīmu “Speed Up” vai ātrumu nr.6. Kult 30 sekundes, līdzmīkla ieguvusi vienmērīgu konsistenci.
  4. Liet mīklu ieeļotā 20×10 cm lielā cepampannāun cept 40 minūtes, līdz maize kļuvusi zeltaini brūna.