Falafels

Šī ar izteiksmīgo garšu piepildītā falafela recepte aizgūta no Tuvajiem Austrumiem, kur to tradicionāli ēd kopā ar pitas maizi, tomēr falafels garšo lieliski kopā arī ar salātiem, pikantu mērci vai tahini.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 10 sekundes
  • Porcijas: 10
  • Kalorijas: 215

Sastāvdaļas:

  • Svaigi pētersīļi: 25 g
  • Svaigs koriandrs: 25 g
  • Burkāni: 50 g
  • Konservēti turku ziņi jeb aunazirņi: 2 bundžas (ap 400 g)
  • Sarkanais sīpols: ¼
  • Ķiploks: 1 daiviņa
  • Sāls: 2 tējkarotes
  • Malts kumīns: ¼ tējkarotes
  • Cepamais pulveris: 1.5 tējkarote
  • Kviešu milti: 40 g
  • Šķipsniņa maltumelno piparu

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 3 falafeli (1 falafels ir 1/10 daļa no kopējā pagatavotā daudzuma pēc šīs receptes)
  • Tauki: 2 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 mg
  • Nātrijs: 685 mg
  • Ogļhidrāti: 39 g
  • Šķiedrvielas: 8 g
  • Cukurs: 7 g
  • Olbaltumvielas: 10 g

Pagatavošana:

  1. Likt pētersīļus, koriandru, burkānus, zirņus, sīpolu, ķiploku “WildSide+” traukā un uzlikt vāku. Aktivizēt režīmu “Pulse” 6 reizes.
  2. Ar silikona lāpstiņu vai lielu karoti noņemt pielipušo masu no blendera trauka malām un viegli samaisīt sastāvdaļas.
  3. Uzlikt atpakaļ vāku un aktivizēt režīmu “Pulse” vēl 6 reizes. Ja nepieciešams atkārtot vēl pāris reizes.
  4. Likt masu bļodā un pievienot visas atlikušās sastāvdaļas. Ar tīrām rokām vai karoti maisīt masu, līdztā ieguvusi vienmērīgu konsistenci.
  5. Pārklāt bļodu arpārtikas plēvi un ielikt ledusskapī uz vismaz 2 stundām, lai visu produktu garšas samarinētos kopā.
  6. Pēc aptuveni 2 stundām izņemt masu no ledusskapja un izveidot mazas bumbiņas. Tad cept tās sakarsētā eļļā uz pannas, līdz bumbiņas kļūst zeltaini brūnas.
  7. Kad saceptas, novietot bumbiņas uz papīra dvieļa, lai notecinātu liekās taukvielas.
  8. Pasniegt ar pitas maizi, svaigiem salātiem, diedzējumiem, svaigiem gurķiem, tomātiem vai papriku.