Dārzeņu “frittata”

Šī dārzeņu frittata satur daudz proteīna un būs lieliska maltīte steidzīgos brīžos, kad gatavošanai nevarat atvēlēt daudz laika.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 13 minūtes, 20 sekundes
  • Porcijas: 6
  • Kalorijas: 87

Sastāvdaļas:

  • Tvaicēti brokoļi: 90 g
  • Čili pulveris: ¼ tējkarotes
  • Olas: 6 gab.
  • Ķiploku pulveris: ¼ tējkarotes
  • Zaļā paprika: ¼ (sagrieza gabaliņos)
  • Sāls: ¼ tējkarotes
  • Piens: 120 ml
  • Sīpols: ¼ (sagriezts gabaliņos)
  • Spināti: 15 g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 1 šķēle (1/6 daļa no kopējā pagatavotā daudzuma pēc šīs receptes)
  • Tauki: 5 g
  • Piesātinātie tauki: 1 g
  • Holesterīns: 212 mg
  • Nātrijs: 180 mg
  • Ogļhidrāti: 3 g
  • Šķiedrvielas: 0 g
  • Cukurs: 2 g
  • Olbaltumvielas: 7 g

Pagatavošana:

  1. Ievietot olas un pienu “FourSide” vai “WildSide+” traukā un uzlikt vāku.
  2. Izvēlēties režīmu “Batter” vai kult ar vidēju ātrumu 30 sekundes.
  3. Pievienot atlikušās sastāvdaļas un kult ar lēnu ātrumu 5 sekundes.
  4. Liet sakulto masu 15×20 cm lielā pannā uz vidēji karstas plīts cept 8-12 minūtes, kamēr olas ir gandrīz izcepušās.
  5. Noņemt pannu no plīts un uzgaidīt pāris minūtes, kamēr olas ir pilnībā gatavas, jo arī noņemtas no plīts tās vēl kādu brīdi turpina gatavoties. Griezt gabaliņos un pasniegt.