Pilngraudu kviešu-spinātu pasta

Šī uzturvielām bagātā, veselīgā un vienkārši pagatavojamā pasta būs lieliska izvēlevakariņām.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 40 minūtes
  • Porcijas: 3
  • Kalorijas: 230

Sastāvdaļas:

  • Ola: 1 gab.
  • Spināti: 100 g
  • Ūdens: 1 ēdamkarote
  • Pilngraudu kviešu milti: 180 g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 120 g
  • Tauki: 3 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 62 mg
  • Nātrijs: 47mg
  • Ogļhidrāti: 45 g
  • Šķiedrvielas: 8 g
  • Cukurs: 0 g
  • Olbaltumvielas: 11 g

Pagatavošana:

  1. Likt olas, ūdeni un spinātus “Twister” traukā un uzlikt tam vāku. Ar vienu roku pieturot blendera vāku, aktivizēt režīmu “Pulse” 6-8 reizes, līdzmasa ieguvusi viendabīgu konsistenci.
  2. Pievienot miltus un aktivizēt režīmu “Pulse” 10-14, līdz milti pilnībā iemaisījušies olu, ūdens un spinātu masā.
  3. Likt mīklu uz virtuves darba virsmas, izrullēt plānu un sagriezt vēlamajos pastas gabaliņos ar nazi vai picas griezēju. Atstāt sagrieztos gabaliņus uz 20 minūtēm nedaudz izžūt.
  4. Vārīt sālsūdenī 6-8 minūtes.