Kartupeļu-spinātu plācenīši

Ja vēlaties pagatavot vieglas vakariņas, tad šo sulīgo plācenīšu recepte tam ir ideāli piemērota. Garšas daudzveidībai pasniedzietto kopā ar itāļu marinara mērci.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 25 minūtes
- Porcijas: 7
- Kalorijas: 200
Sastāvdaļas:
- Pilngraudu kviešu maize: 2 šķēles (grauzdēta un sagriezta gabalos)
- Svaigi spināti: 180 g
- Vājpiens: 180 ml
- Olas: 2 gab.
- Vārīti kartupeļi: 3 gab. (sagriezti gabalos)
- Ķiploki: 3 daiviņas
- Sāls: ¼ tējkarotes
- Malti melnie pipari: ¼ tējkarotes
- Parmezāna siers: 25 g
- Siers “Feta”: 35 g
- Olīveļļa: 1.5 ēdamkarote
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 2 plācenīši (no norādītā sastāvdaļu daudzuma var pagatavot 7 plācenīšus)
- Tauki: 8 g
- Piesātinātie tauki: 3 g
- Holesterīns: 70 mg
- Nātrijs: 340 mg
- Ogļhidrāti: 26 g
- Šķiedrvielas: 3 g
- Cukurs: 4 g
- Olbaltumvielas: 9 g
Pagatavošana:
- Likt maizi “WildSide+” traukā un uzlikt vāku. Aktivizēt režīmu “Pulse” 6-8 reizes. Iebērt iegūtās maizes drumstalas traukā un nolikt malā uz brīdi.
- Pannā uz plīts sautēt spinātus ½ tējkarotē eļļas, līdz spināti krietnisamazinājušies apjomā.
- “WildSide+”traukā likt sautētos spinātus, vājpienu, olas, kartupeļus, ķiplokus, sāli, piparus, Parmezāna sieru un maizes drumstalas. Izvēlēties blendera režīmu “Sauces”.
- Izslēgt blenderi, pievienot sieru “Feta” un samaisīt ar lāpstiņu vai lielu karoti.
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz 200Cgrādiem.
- Pannā uz plīts uzkarsēt 1 ēdamkaroti eļļas un no iegūtas masas cept 7 plācenīšus aptuveni 1-2 minūtes no katras puses.
- Gatavos plācenīšus likt uz cepešpannas un cept sakarsētā krāsnī vēl 10 minūtes.