Kartupeļu-spinātu plācenīši

Ja vēlaties pagatavot vieglas vakariņas, tad šo sulīgo plācenīšu recepte tam ir ideāli piemērota. Garšas daudzveidībai pasniedzietto kopā ar itāļu marinara mērci.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 25 minūtes
  • Porcijas: 7
  • Kalorijas: 200

Sastāvdaļas:

  • Pilngraudu kviešu maize: 2 šķēles (grauzdēta un sagriezta gabalos)
  • Svaigi spināti: 180 g
  • Vājpiens: 180 ml
  • Olas: 2 gab.
  • Vārīti kartupeļi: 3 gab. (sagriezti gabalos)
  • Ķiploki: 3 daiviņas
  • Sāls: ¼ tējkarotes
  • Malti melnie pipari: ¼ tējkarotes
  • Parmezāna siers: 25 g
  • Siers “Feta”: 35 g
  • Olīveļļa: 1.5 ēdamkarote

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 2 plācenīši (no norādītā sastāvdaļu daudzuma var pagatavot 7 plācenīšus)
  • Tauki: 8 g
  • Piesātinātie tauki: 3 g
  • Holesterīns: 70 mg
  • Nātrijs: 340 mg
  • Ogļhidrāti: 26 g
  • Šķiedrvielas: 3 g
  • Cukurs: 4 g
  • Olbaltumvielas: 9 g

Pagatavošana:

  1. Likt maizi “WildSide+” traukā un uzlikt vāku. Aktivizēt režīmu “Pulse” 6-8 reizes. Iebērt iegūtās maizes drumstalas traukā un nolikt malā uz brīdi.
  2. Pannā uz plīts sautēt spinātus ½ tējkarotē eļļas, līdz spināti krietnisamazinājušies apjomā.
  3. “WildSide+”traukā likt sautētos spinātus, vājpienu, olas, kartupeļus, ķiplokus, sāli, piparus, Parmezāna sieru un maizes drumstalas. Izvēlēties blendera režīmu “Sauces”.
  4. Izslēgt blenderi, pievienot sieru “Feta” un samaisīt ar lāpstiņu vai lielu karoti.
  5. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 200Cgrādiem.
  6. Pannā uz plīts uzkarsēt 1 ēdamkaroti eļļas un no iegūtas masas cept 7 plācenīšus aptuveni 1-2 minūtes no katras puses.
  7. Gatavos plācenīšus likt uz cepešpannas un cept sakarsētā krāsnī vēl 10 minūtes.