Krāsnī ceptas paprikas mērce

Pagatavojiet salātus no ķiršu tomātiem, sarkanajiem sīpoliem, svaiga gurķa, siera “Feta”, redīsiem, zaļo salātu lapām un vistas  – un pārlejiet pāri šo krēmīgo un sātīgo mērci, kurai ir patīkama kūpinātās paprikas un ķiploka garša.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 21 minūte, 40 sekundes
  • Porcijas: 10
  • Kalorijas: 70

Sastāvdaļas:

  • Olīveļļa: 40 ml
  • Ūdens: 60 ml
  • Baltais etiķis: 3 ēdamkarotes
  • Krāsnī apcepta paprika: 2 gab.
  • Ķiploks: 1 daiviņa
  • Sāls: ½ tējkarote
  • Kūpinātas paprikas pulveris: 1/8 tējkarote
  • Kajēnas pipari: 1/8 tējkarote

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 2 ēdamkarotes
  • Tauki: 7 g
  • Piesātinātie tauki: 1 g
  • Holesterīns: 0 mg
  • Nātrijs: 100 mg
  • Ogļhidrāti: 2 g
  • Šķiedrvielas: 1 g
  • Cukurs: 1 g
  • Olbaltumvielas: 0 g

Pagatavošana:

  1. Ievietot visus produktus “FourSide” traukā tādā secībā, kā norādīts sastāvdaļu sarakstā.
  2. Aktivizēt režīmu “Dressings”.

! Krāsnī apceptu papriku var pagatavot šādi:

  • Uzkarsēt cepeškrāsni uz vismaz 230C grādiem vai karstāku, ja krāsnī ir šāda opcija
  • Likt papriku uz cepamā papīra un likt krāsnī uz 4-6 minūtēm (vai tik ilgi, kamēr paprikas miza ir kļūst ļoti tumša)
  • Apgriezt papriku uz otru pusi un apcept ļoti tumšu arī otru pusi
  • Izņemt papriku no cepeškrāsns un nekavējoties ielikt traukā ar vāku – atstāt to šajā traukā uz 15 minūtēm, lai paprikas miza nedaudz nolobītos.
  • Pēc 15 minūtēm nolobīt mizu no paprikas un sagriezt to gabaliņos.