Krāsnī ceptas paprikas mērce

Pagatavojiet salātus no ķiršu tomātiem, sarkanajiem sīpoliem, svaiga gurķa, siera “Feta”, redīsiem, zaļo salātu lapām un vistas – un pārlejiet pāri šo krēmīgo un sātīgo mērci, kurai ir patīkama kūpinātās paprikas un ķiploka garša.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 21 minūte, 40 sekundes
- Porcijas: 10
- Kalorijas: 70
Sastāvdaļas:
- Olīveļļa: 40 ml
- Ūdens: 60 ml
- Baltais etiķis: 3 ēdamkarotes
- Krāsnī apcepta paprika: 2 gab.
- Ķiploks: 1 daiviņa
- Sāls: ½ tējkarote
- Kūpinātas paprikas pulveris: 1/8 tējkarote
- Kajēnas pipari: 1/8 tējkarote
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 2 ēdamkarotes
- Tauki: 7 g
- Piesātinātie tauki: 1 g
- Holesterīns: 0 mg
- Nātrijs: 100 mg
- Ogļhidrāti: 2 g
- Šķiedrvielas: 1 g
- Cukurs: 1 g
- Olbaltumvielas: 0 g
Pagatavošana:
- Ievietot visus produktus “FourSide” traukā tādā secībā, kā norādīts sastāvdaļu sarakstā.
- Aktivizēt režīmu “Dressings”.
! Krāsnī apceptu papriku var pagatavot šādi:
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz vismaz 230C grādiem vai karstāku, ja krāsnī ir šāda opcija
- Likt papriku uz cepamā papīra un likt krāsnī uz 4-6 minūtēm (vai tik ilgi, kamēr paprikas miza ir kļūst ļoti tumša)
- Apgriezt papriku uz otru pusi un apcept ļoti tumšu arī otru pusi
- Izņemt papriku no cepeškrāsns un nekavējoties ielikt traukā ar vāku – atstāt to šajā traukā uz 15 minūtēm, lai paprikas miza nedaudz nolobītos.
- Pēc 15 minūtēm nolobīt mizu no paprikas un sagriezt to gabaliņos.