Cēzara salātu mērce

Šī mērce ir tik krēmīga, ka to droši var izmantot arī kā uzkodu mērci, piemēram kopā ar dārzeņiem. Tomēr vislabāk tā garšos atdzesēta un pārlieta pāri romiešu salātlapām, grauzdiņiem un plānām Parmezāna siera šķēlītēm.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 23 sekundes
  • Porcijas: 14
  • Kalorijas: 150

Sastāvdaļas:

  • Olīveļļa: 240 ml
  • Ūdens: 60 ml
  • Citronu sula: 2 ēdamkarotes
  • Baltvīna etiķis: 1 ēdamkarote
  • Sāls: 1 tējkarote
  • Mērce “Worcestershire”: 1 tējkarote
  • Dižonas sinepes: 1 tējkarote
  • Malti melnie pipari: ¼ tējkarote
  • Olas dzeltenums: 1 gab.
  • Ķiploki: 2 daiviņas
  • Parmezāna siers: 25 g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 2 ēdamkarotes
  • Tauki: 16 g
  • Piesātinātie tauki: 2 g
  • Holesterīns: 15 mg
  • Nātrijs: 180 mg
  • Ogļhidrāti: 0 g
  • Šķiedrvielas: 0 g
  • Cukurs: 0 g
  • Olbaltumvielas: 1 g

Pagatavošana:

  1. Ievietot visus produktus “FourSide” traukā tādā secībā, kā norādīts sastāvdaļu sarakstā.
  2. Aktivizēt režīmu “Dressings” vai kult ar vidējuātrumu 30 sekundes.

! Lietojiet jēlas un nepasterizētas olas ar piesardzību. Šajā receptē ieteicams izmantot pasterizētu vai vārītu olas dzeltenumu.