Krāsnī apceptas sarkanās paprikas humuss

Humusu var pagatavot ne tikai pēc tradicionālās receptes – izmēģiniet šo lielisko recepti, ja Jums garšo sarkanā paprika, ķiploki un viegli pikanti ēdieni.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 30 sekundes
  • Porcijas: 9
  • Kalorijas: 90

Sastāvdaļas:

  • Olīveļļa: 2 ēdamkarotes
  • Citrona sula: 2 ēdamkarotes
  • Tahini jeb sezama pasta: 2 ēdamkarotes
  • Ķiploks: 1 daiviņa
  • Krāsnī apcepta sarkanā paprika: 170 g
  • Sāls: ½ tējkarote
  • Malts kumīns: ½ tējkarote
  • Kajēnas pipari: 1/8 tējkarote
  • Turku zirņi: 400 g (3-4 ēdamkarotes šķidruma saglabāt)

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 60 g
  • Tauki: 5 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 mg
  • Nātrijs: 0 mg
  • Ogļhidrāti: 10 g
  • Šķiedrvielas: 3 g
  • Cukurs: 1 g
  • Olbaltumvielas: 4 g

Pagatavošana:

  1. Likt visas sastāvdaļas “Twister” traukā tādā secībā, kā rakstīts sastāvdaļu sarakstā un uzlikt vāku.
  2. Pieturot vāku, aktivizēt režīmu “Dips” vai kult ar vidēju vai vidēji-lēnu ātrumu 30 sekundes. Ja produktiem ir tendence pielipt pie blendera trauka sieniņām, tad to var novērstkulšanas laikā “Twister” vākugriežot pulksteņa rādītāju virzienā.