Šķelto zirnīšu zupa

Viena porcija šīs zupas satur ieteicamo šķiedrvielu dienas devu un 25g olbaltumvielu.

  • Porcijas: 7
  • Kalorijas: 350

Sastāvdaļas:

  • Ķiploki: 2 daiviņas
  • Sīpols: 1 gab. (sagriezts gabalos)
  • Sālīts speķis: 230 g
  • Burkāni: 2 gab. (sagriezti gabalos)
  • Selerija: 2 kāti (sagriezti gabalos)
  • Svaigs timiāns: 1 ēdamkarote
  • Vistas vai dārzeņu buljons: 1.5 l
  • Šķeltie zirņi: 450 g
  • Lauru lapas: 2 gab.
  • Sāls: 1 tējkarote
  • Malti melnie pipari: ½ tējkarote
  • Ūdens: pēc nepieciešamības

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 240 ml
  • Tauki: 9 g
  • Piesātinātie tauki: 3 g
  • Holesterīns: 10 mg
  • Nātrijs: 400 mg
  • Ogļhidrāti: 45 g
  • Šķiedrvielas: 17 g
  • Cukurs: 7 g
  • Olbaltumvielas: 25 g

Pagatavošana:

  1. Likt ķiploku un sīpolu “WildSide+” traukā un uzlikt vāku. Aktivizēt režīmu “Pulse” 4-5 reizes.
  2. Dziļā pannā vai nelielā katliņā likt sablenderētos sīpolus, ķiplokus, pievienot arī sālīto speķi un gatavot uz lēnas uguns, līdzsīpoli kļuvuši caurspīdīgi un speķis izcepies.
  3. “WildSide+” traukā likt burkānus, seleriju un tik daudz ūdens, lai nosegtu dārzeņus. Aktivizēt režīmu “Pulse” 10-12 reizes, kamēr dārzeņi ir sagriezti gabaliņos.
  4. Nokāst ūdeni no sagrieztajiem dārzeņiem un likt tos klāt pannā vai katliņā pie sīpoliem, ķiplokiem un sālītā speķa. Pievienot arī visas pārējās atlikušās sastāvdaļas.
  5. Vārīt uz lēnas uguns 1.5-2 stundas, līdz zirņi kļuvuši mīksti. Ja nepieciešams, tad pievienot papildus ūdeni. Kad zirņi izvārījušies, izņemt no katliņa lauru lapas.
  6. Atdalīt atsevišķi ap 400 ml zupas no kopējā zupas daudzuma un ieliet to “WildSide+” traukā. Ieslēgt režīmu “Sauces”.
  7. Sablendērēto zupu liet atpakaļ pie neblenderētās zupas un samaisīt.