Šķelto zirnīšu zupa

Viena porcija šīs zupas satur ieteicamo šķiedrvielu dienas devu un 25g olbaltumvielu.
- Porcijas: 7
- Kalorijas: 350
Sastāvdaļas:
- Ķiploki: 2 daiviņas
- Sīpols: 1 gab. (sagriezts gabalos)
- Sālīts speķis: 230 g
- Burkāni: 2 gab. (sagriezti gabalos)
- Selerija: 2 kāti (sagriezti gabalos)
- Svaigs timiāns: 1 ēdamkarote
- Vistas vai dārzeņu buljons: 1.5 l
- Šķeltie zirņi: 450 g
- Lauru lapas: 2 gab.
- Sāls: 1 tējkarote
- Malti melnie pipari: ½ tējkarote
- Ūdens: pēc nepieciešamības
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 240 ml
- Tauki: 9 g
- Piesātinātie tauki: 3 g
- Holesterīns: 10 mg
- Nātrijs: 400 mg
- Ogļhidrāti: 45 g
- Šķiedrvielas: 17 g
- Cukurs: 7 g
- Olbaltumvielas: 25 g
Pagatavošana:
- Likt ķiploku un sīpolu “WildSide+” traukā un uzlikt vāku. Aktivizēt režīmu “Pulse” 4-5 reizes.
- Dziļā pannā vai nelielā katliņā likt sablenderētos sīpolus, ķiplokus, pievienot arī sālīto speķi un gatavot uz lēnas uguns, līdzsīpoli kļuvuši caurspīdīgi un speķis izcepies.
- “WildSide+” traukā likt burkānus, seleriju un tik daudz ūdens, lai nosegtu dārzeņus. Aktivizēt režīmu “Pulse” 10-12 reizes, kamēr dārzeņi ir sagriezti gabaliņos.
- Nokāst ūdeni no sagrieztajiem dārzeņiem un likt tos klāt pannā vai katliņā pie sīpoliem, ķiplokiem un sālītā speķa. Pievienot arī visas pārējās atlikušās sastāvdaļas.
- Vārīt uz lēnas uguns 1.5-2 stundas, līdz zirņi kļuvuši mīksti. Ja nepieciešams, tad pievienot papildus ūdeni. Kad zirņi izvārījušies, izņemt no katliņa lauru lapas.
- Atdalīt atsevišķi ap 400 ml zupas no kopējā zupas daudzuma un ieliet to “WildSide+” traukā. Ieslēgt režīmu “Sauces”.
- Sablendērēto zupu liet atpakaļ pie neblenderētās zupas un samaisīt.