Saldo kartupeļu-bekona zupa

Šī recepte aizgūta no Michelle Smith (thewholesmiths.com). Čili un kūpināta paprika ir pefekti piemērotas garšvielas saldajiem kartupeļiem.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1 minūte, 30 sekundes
  • Porcijas: 12
  • Kalorijas: 120

Sastāvdaļas:

  • Saldais kartupelis vai jamss: 3 gab.
  • Ķiploks: 4 daiviņas
  • Kūpinātas paprikas pulveris: 1.5 ēdamkarote
  • Čili pulveris: 2 ēdamkarotes
  • Vistas buljons: 1.5 l
  • Malti melnie pipari: 1/2 tējkarote
  • Olīveļļa: 2 ēdamkarotes
  • Sviests: 50 g
  • Kļavu sīrups: ½ tējkarote
  • Sīpols: 1 gab.
  • Bekons: 8 šķēles
  • Sāls: 1.5 tējkarote

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 180 ml
  • Tauki: 9 g
  • Piesātinātie tauki: 3 g
  • Holesterīns: 15 mg
  • Nātrijs: 930 mg
  • Ogļhidrāti: 10 g
  • Šķiedrvielas: 2 g
  • Cukurs: 3 g
  • Olbaltumvielas: 2 g

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 200C grādiem.
  2. Nomizot saldos kartupeļus un sagriezt nelielos gabaliņos. Uzlikt kartupeļus uz cepampannas tā, lai tie būtu vienā kārtā un nepārklātos. Ja nepieciešams, izmantot divas cepampannas. Pārbērt kartupeļus ar 1 ēdamkaroti čili pulvera, 1 ēdamkaroti paprikas pulvera un kārtīgi samaisīt.
  3. Sagriezt gabaliņos sīpolu un likt to uz atsevišķas cepampannas, pievienot ķiplokus un rūpīgi samaisīt tos ar olīveļļu.
  4. Cept visu 200Cgrādos 30 minūtes.
  5. Sagriezt bekonu mazos gabaliņos un sacept pannā, līdz bekons kļuvis zeltaini brūns un kraukšķīgs. Pēc tam novietot to uz papīra salvetes, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām.
  6. Kad dārzeņi cepušies 30 minūtes, apmaisīt tos un cept vēl 20 minūtes.
  7. “WildSide+” vai “FourSide” traukā liet 500ml buljonu, pievienot krāsnī izceptos dārzeņus un aktivizēt režīmu “Soup”, “Hot”, “90” vai kult ar ātru režīmu 90 sekundes.
  8. Liet iegūto masu katlā, klāt pievienojot atlikušo daudzumu buljona un vārīt uz lēnas uguns 10 minūtes.
  9. Kad zupa vārījusies 10 minūtes, pievienot bekona gabaliņus.
  10. Katru zupas porciju pasniedz tai pievienojot uz pannas izkausētu sviestu, kam klāt pievienota ½ ēdamkarote kūpinātas paprikas pulvera, 1 ēdamkarote čili pulvera un kļavu sīrups.