Krāsnī ceptu burkānu-ābolu krēmzupa

Zupa, kas īpaši labi piemērota vēsiem rudens vakariem, jo pagatavot to varēsiet no sezonāliem produktiem.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1 minūte, 30 sekundes
- Porcijas: 3
- Kalorijas: 40
Sastāvdaļas:
- Burkāni: 6 gab. (nomizoti un sagriezti gabalos)
- Sīpols: ½ (sagriezts gabalos)
- Ābols: 1 gab. (nomizots un sagriezts gabalos)
- Olīveļļa: 1 ēdamkarote
- Dārzeņu buljons: 500 ml
- Kaltēts timiāns: 1 tējkarote
- Malti melnie pipari: ¼ tējkarote
- Sāls: ¼ tējkarote
- Seleriju sēklas: ¼ tējkarote
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 240 ml
- Tauki: 5 g
- Piesātinātie tauki: 0 g
- Holesterīns: 0 mg
- Nātrijs: 900 mg
- Ogļhidrāti: 24 g
- Šķiedrvielas: 5 g
- Cukurs: 14 g
- Olbaltumvielas: 1 g
Pagatavošana:
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz 220C.
- Likt burkānus, sīpolus un ābolus uz 20×30 cm lielas cepampannasun pārliet ar olīveļļu.
- Cept 30 minūtes ik pa laikam apmaisot.
- Likt visas sastāvdaļas jebkurā blendera traukā un uzlikt vāku.
- Aktivizēt režīmu “Soup” vai kult ar ātru režīmu 90-180 sekundes.
! Ja vēlaties zupu pagatvot nedaudz pikantu, pievienojiet ¼ tējkaroti malta ingvera.