Granola jeb brokastu muslis

Izvēlieties mājas gatavotu musli tā vietā, lai iegādātos to lielveikalā! Baudiet to kopā ar jogurtu, pienu, augļiem vai jebkuru citu desertu.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 1 minūte, 10 sekundes
  • Porcijas: 12
  • Kalorijas: 300

Sastāvdaļas:

  • Auzu pārslas: 270 g
  • Saulespuķu sēklas: 30 g
  • Kokosriekstu skaidiņas: 40 g
  • Linsēklas: 80g
  • Valrieksti: 60 g
  • Rapšu eļļa: 2 ēdamkarotes
  • Medus: 120 ml
  • Sāls: 1/8 tējkarote
  • Vaniļas ekstrakts: ½ tējkarote
  • Rozīnes: 70 g
  • Kaltētas dzērvenes: 70 g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 45 g
  • Tauki: 13 g
  • Piesātinātie tauki: 2 g
  • Holesterīns: 0 mg
  • Nātrijs: 30 mg
  • Ogļhidrāti: 43 g
  • Šķiedrvielas: 3 g
  • Cukurs: 20 g
  • Olbaltumvielas: 6 g

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem.
  2. Likt auzu pārslas, saulespuķu sēklas un kokosriekstu skaidiņas uz cepampannas un grauzdēt cepeškrāsnī 10 minūtes. Grauzdēšanas laikā vienu reizi apmaisīt.
  3. Jebkurā blendera traukā likt linsēklas un malt tās ar lēnu ātrumu 50 sekundes. Maltās linsēklas iebērt atsevišķā traukā.