Pistāciju saldējums

Pagatavojiet šo tik ļoti populāro saldējumu mājās un pie tam daudz veselīgāk! To var pagatavot gan klasiski, gan arī vegāniski.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 45 sekundes
  • Porcijas: 6
  • Kalorijas: 140

Sastāvdaļas:

  • Piens: 90ml
  • Saldais krējums: 90ml
  • Avokado: ½
  • Vaniļas ekstrakts: 1 ēdamkarote
  • Mandeļu ekstrakts: ½ tējkarote
  • Cukurs vai jebkurš cits saldinātājs pēc izvēles: 3 ēdamkarotes
  • Spināti: 55g
  • Ledus: 350g
  • Pistācijas bez sāls: 35g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 80g (1/6 daļa no kopējā saldējuma daudzuma, ko var pagatavot no norādītā sastāvdaļu daudzuma)
  • Tauki: 9 g
  • Piesātinātie tauki: 3 g
  • Holesterīns: 10 mg
  • Nātrijs: 20 mg
  • Ogļhidrāti: 11 g
  • Šķiedrvielas: 2 g
  • Cukurs: 8 g
  • Olbaltumvielas: 3 g

Pagatavošana:

  1. Likt visas sastāvdaļas, izņemot pistācijas, “FourSide” vai “WildSide+” traukā un uzlikt vāku.
  2. Aktivizēt režīmu “Ice Cream” vai kult ar lēnu ātrumu 15 sekundes, tad palielināt ātrumu līdz vidējam un kult vēl 30 sekundes.
  3. Pievienot pistācijas un aktivizēt režīmu “Pulse” 2-4 reizes.
  4. Pasniegt nekavējoties vai ievietot saldētavā, ja vēlaties stingrāku saldējuma konsistenci.

! Ja vēlaties pagatavot vegānisku saldējumu, piena un krējuma vietā izmantojiet kokosriekstu pienu. Eksperimentējiet arī ar garšu un tekstūru – ja vēlaties to krēmīgāku, tad kuliet ilgāk. Savukārt, ja vēlaties to saldāku vai mazāk saldu – variējiet ar saldinātāja daudzumiem.