Kvinojas un ingvera cepumi

Šie gardie pilngraudu cepumi būs lielisks našķis pie tējas vēsā rudens vakarā.
- Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 15 minūtes
- Porcijas: 18
- Kalorijas: 113
Sastāvdaļas:
- Ābols: ½
- Soda: 1 tējkarote
- Brūnais cukurs: 150g
- Malts kanēlis: 1 tējkarote
- Maltas krustnagliņas: ½ tējkarote
- Malts ingvers: 1 tējkarote
- Sāls: ¼ tējkarote
- Melases sīrups: 80g
- Vārīta vai tvaicēta kvinoja: 140g
- Mandeles: 1 ēdamkarote
- Ūdens: 60ml
- Pilngraudu kviešu milti: 220g
Uzturvērtība:
- Uz vienu porciju: 2 cepumi (2/18 daļas no kopējā pagatavotā daudzuma)
- Tauki: 0 g
- Piesātinātie tauki: 0 g
- Holesterīns: 0 mg
- Nātrijs: 107 mg
- Ogļhidrāti: 24 g
- Šķiedrvielas: 2 g
- Cukurs: 9 g
- Olbaltumvielas: 3 g
Pagatavošana:
- Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem.
- “FourSide” vai “WildSide+” traukā likt miltus, sodu, sāli, kanēli, krustnagliņas, ingveru, brūno cukuru un spiest pogu “Pulse” 2-4 reizes. Izbērt iegūto maisījumu bļodā.
- Blendera traukā likt ābolu, melases sīrupu, mandeles, ūdeni un kvinoju. Aktivizēt režīmu “Whole Juice” vai ar 6./7. Ātrumu kult produktu masu 50-60 sekundes. Ja nepieciešams, tad ik pa laikam izslēdzot blenderi, noņemt pielipušos produktus no trauka malām ar lāpstiņu.
- Pusi no sausā maisījuma likt klāt tikko sakultajam ābolu maisījumam un uzlikt vāku. Piespiest pogu “Pulse” 4-6 reizes. Pievienot visas atlikušas sastāvdaļas un piespiest pogu “Pulse” vēl 8-10 reizes. Ja nepieciešams, tad ik pa laikam izslēdzot blenderi, noņemt pielipušos produktus no trauka malām ar lāpstiņu.
- Ar karoti veidot mazas mīklas bumbiņas un kārtot tās uz cepampannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Viegli uzpiest uz katra cepumiņa, lai tas iegūtu nedaudz plakanu formu.
- Cept 7-9 minūtes un pirms pasniegšanas atdzesēt vismaz 5 minūtes.