Kvinojas un ingvera cepumi

Šie gardie pilngraudu cepumi būs lielisks našķis pie tējas vēsā rudens vakarā.

  • Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 15 minūtes
  • Porcijas: 18
  • Kalorijas: 113

Sastāvdaļas:

  • Ābols: ½
  • Soda: 1 tējkarote
  • Brūnais cukurs: 150g
  • Malts kanēlis: 1 tējkarote
  • Maltas krustnagliņas: ½ tējkarote
  • Malts ingvers: 1 tējkarote
  • Sāls: ¼ tējkarote
  • Melases sīrups: 80g
  • Vārīta vai tvaicēta kvinoja: 140g
  • Mandeles: 1 ēdamkarote
  • Ūdens: 60ml
  • Pilngraudu kviešu milti: 220g

Uzturvērtība:

  • Uz vienu porciju: 2 cepumi (2/18 daļas no kopējā pagatavotā daudzuma)
  • Tauki: 0 g
  • Piesātinātie tauki: 0 g
  • Holesterīns: 0 mg
  • Nātrijs: 107 mg
  • Ogļhidrāti: 24 g
  • Šķiedrvielas: 2 g
  • Cukurs: 9 g
  • Olbaltumvielas: 3 g

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni uz 180C grādiem.
  2. “FourSide” vai “WildSide+” traukā likt miltus, sodu, sāli, kanēli, krustnagliņas, ingveru, brūno cukuru un spiest pogu “Pulse” 2-4 reizes. Izbērt iegūto maisījumu bļodā.
  3. Blendera traukā likt ābolu, melases sīrupu, mandeles, ūdeni un kvinoju. Aktivizēt režīmu “Whole Juice” vai ar 6./7. Ātrumu kult produktu masu 50-60 sekundes. Ja nepieciešams, tad ik pa laikam izslēdzot blenderi, noņemt pielipušos produktus no trauka malām ar lāpstiņu.
  4. Pusi no sausā maisījuma likt klāt tikko sakultajam ābolu maisījumam un uzlikt vāku. Piespiest pogu “Pulse” 4-6 reizes. Pievienot visas atlikušas sastāvdaļas un piespiest pogu “Pulse” vēl 8-10 reizes. Ja nepieciešams, tad ik pa laikam izslēdzot blenderi, noņemt pielipušos produktus no trauka malām ar lāpstiņu.
  5. Ar karoti veidot mazas mīklas bumbiņas un kārtot tās uz cepampannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Viegli uzpiest uz katra cepumiņa, lai tas iegūtu nedaudz plakanu formu.
  6. Cept 7-9 minūtes un pirms pasniegšanas atdzesēt vismaz 5 minūtes.